Arnoud Gazan: nuchtere wereldverbeteraar en realist

11 juni 2020

Door: Arnoud Gazan 

Over mezelf vertel ik niet graag. Maar als ik het koppel aan werk, gaat dat wat makkelijker. Liever praat ik over wat er anders kan in organisaties. Waarom autoriteit volgens mij niet werkt. Dat zinvol werk mijn grootste doel is. En dat ik als eenling nergens zo goed pas als in het team van MZ Services. 

Sterke mening

Arnoud GazanIk ben meegaand in alles waarvan ik denk dat het zinvol is. Maar wanneer ik het ergens niet mee eens ben, ben ik vrij direct. Ook tegen een baas. Autoriteit voel ik niets voor. Ik verbeter mensen als ik denk dat dat nodig is. Dat deed ik altijd al. Dat vonden m’n ouders ook niet altijd leuk. Maar zij hadden net zo’n sterke mening. Ik heb het niet van een vreemde. 

Sociale rechtvaardigheid zit sterk in onze familie. Mijn vader was VVD-lid, mijn grootouders waren links. Ik zit tussen beide. Van hen leerde ik de overtuiging dat we gelijkwaardig zijn. Niet gelijk, wel gelijkwaardig. Een hiërarchische organisatie verander ik maar wat graag, omdat ik daar niet in geloof. Toen ik de OR ontdekte, kon ik daar mijn ei kwijt. Ik mocht ook mijn zegje doen. 

Zinvol werk

Voldoening uit mijn werk halen en het gevoel hebben dat het zin heeft. Daar ben ik altijd naar op zoek. Zinvol werk vond ik een aantal jaar geleden in de jeugdhulpverlening. Helaas bleek dat dweilen met de kraan open. Dat uurtje per dag met jongeren praten maakt geen verschil, en dat wil ik wel bereiken. Toen er een plek vrijkwam als OR-trainer bij Odyssee greep ik die met beide handen aan. 

Ik voelde daar dat mijn werk impact had. Vanuit mijn rol als OR-trainer kon ik de OR’en stimuleren voor verandering te pleiten. En er zo voor te zorgen dat de werksfeer verbeterde. Als ik iets kan bijdragen aan het plezier in werk, dan heb ik mijn doel bereikt. Noem me een nuchtere, realistische wereldverbeteraar. 

Een eenling in het team

Ik houd van vrijheid, ben een redelijk zelfstandig persoon. Daarom heb ik ook een tijd voor mezelf gewerkt als OR-trainer. Werken voor een baas hoeft niet per se voor mij. Toch besloot ik om me bij MZ Services aan te sluiten. Dat is mede omdat Didi en Walter geen traditionele bazen zijn. Zij staan niet boven je, maar naast je. Dat werkt prettig. 

We werken veel alleen, maar het team van MZ Services is toch erg hecht. We hebben allemaal dezelfde gedrevenheid en waarden. Gelijkwaardigheid en vrijheid hebben we allemaal hoog in het vaandel staan. Maar we zijn ook wat rebels en eigenzinnig. Een soort Pietje Bel club. Daarom ben ik hier zo gelukkig. 

Ga voor een training van nuchtere wereldverbeteraar Arnoud.