Nieuw bij MZ: ambtelijk secretaris en coach Menno Robert

Als ambtelijk secretaris wil jij gewaardeerd worden door de OR en je ruime takenpakket goed kunnen uitvoeren. Menno Robert helpt je die rol te pakken. Middels coaching biedt hij nieuwe inzichten en helpt hij jouw doelen te bereiken.  

Menno RobertVan verkoopmanager naar coach

Voordat Menno zijn eerste stappen zette in de wereld van coaching en ondernemingsraden, werkte hij als verkoopmanager. “Dat deed ik 30 jaar. Ik stuurde collega’s aan vanuit een coachende visie. Niets invullen, maar ze een richting geven en zelf tot inzichten laten komen.”

Menno’s vrouw wakkerde zijn interesse voor medezeggenschap aan toen zij een functie kreeg binnen een dergelijk orgaan. “Haar verhalen over de gang van zaken en de problematieken binnen de organisatie intrigeerden mij. Die nieuwsgierigheid zette ik om in een nieuwe koers.” Na het volgen van verschillende cursussen en opleidingen is Menno nu ambtelijk secretaris en coach. 

Bijzonder aan een OR vind ik dat een groep mensen met verschillende achtergronden vrijwillig bij elkaar komt om samen invloed uit te oefenen op de gang van zaken binnen een organisatie.
Menno Robert, coach en ambtelijk secretaris

De ambtelijk secretaris

OR’en zien niet altijd de meerwaarde van een ambtelijk secretaris. Daarom kan hij zijn rol niet goed vervullen. Daar kom ik in beeld. Ik zeg niet hoe het wel moet. Maar kijk met jou hoe je anders op situaties in kan spelen en laat je dit zelf ontdekken. Mijn taak is goed luisteren en begrijpen waar jij kan veranderen. Die verandering teweegbrengen, dat doe je zelf. Het is mijn taak om jou aan het denken te zetten.” 

Pak jouw rol als ambtelijk secretaris met behulp van Menno.