Nieuwe adviseur en trainer: Susanty Nap – MZ Services

28 september 2016

Susanty Nap begon 1 september 2016 als nieuwe adviseur en trainer bij MZ Services. Vanuit haar geloof in de kracht van het individu ondersteunt zij ondernemingsraden en individuele OR-leden.

Nieuwe adviseur en trainer: Susanty Nap – MZ Services

Susanty Nap begon 1 september 2016 als nieuwe adviseur en trainer bij MZ Services. Vanuit haar geloof in de kracht van het individu ondersteunt zij ondernemingsraden en individuele OR-leden.

Ruime ervaring als adviseur-trainer

Na haar afstuderen op het terrein van Arbeid, Management & Organisatie binnen de Algemene Sociale Wetenschappen aan Universiteit Utrecht is Susanty haar loopbaan als adviseur en trainer ruim tien jaar geleden begonnen. Eigenlijk nog terwijl ze bezig was met haar afstudeerscriptie. “Ik kan het specifieke moment nog herinneren dat ik in de collegebanken zat en een hoorde over het werk als OR adviseur/trainer. Zo Interessant! Op dát moment wist ik dat ik daar mijn loopbaan mee wilde beginnen en nu ruim tien jaar later ben ik nog even gretig om mezelf verder te ontwikkelen als adviseur/trainer.” Al vroeg in mijn loopbaan werd ik geïnspireerd door de kracht van het individu: de optelsom en afstemming van individuele talenten, competenties en ervaringen vormen met elkaar de effectiviteit van een OR”, vertelt Susanty.

Ambtelijk secretarissen en het dagelijks bestuur

Haar inspiratie resulteerde niet alleen in haar allereerste publicatie over competentie ontwikkeling van individuele OR-leden in het OR-werk, maar ook in een uitbreiding van haar werkportefeuille met training en coaching van onder meer ambtelijk secretarissen en het dagelijks bestuur. “Ik zie in de praktijk dat de individuele talenten en competenties bijdragen aan de effectiviteit van de OR. Dat heeft invloed op het functioneren van de OR in zijn geheel en hoe zich dat bijvoorbeeld uit in het gesprek met de bestuurder”, vertelt Susanty. “Vandaag de dag zijn individuele talenten en competenties ook een belangrijke factor in het ontwikkelproces van OR’en naar toekomstbestendige medezeggenschap. Voor MZ Services zal ik dan ook individuele coaching voor ambtelijke secretarissen, adviseurs medezeggenschap en voor leden van (het dagelijks bestuur van) de OR blijven verzorgen.”

Expertise

Susanty’s interesse in organisaties en medewerkers sluit naadloos aan bij haar grote passie: reizen. “In mijn vrije tijd maak ik graag reizen naar landen en mensen met andere talen en culturen. Wat maakt dat ze doen zoals ze doen? En zou dat ook anders kunnen? Het zijn vragen die dan door mijn hoofd gaan”. In haar werk betrekt ze dan ook de organisatiecontext waarin mensen werken en hoe deze mensen stimuleert of misschien wel belemmert. “Vanuit mijn nieuwsgierigheid stel ik vragen, geef ik opdrachtgevers mijn indrukken terug en bied ik alternatieve oplossingsrichtingen, gericht op resultaat voor duurzame organisatieontwikkeling en toekomstbestendige medezeggenschap”, licht ze toe. Adviestrajecten rondom samenwerkings- en reorganisatievraagstukken, verandermanagement, strategisch personeelsbeleid en medezeggenschap en participatie zijn Susanty’s expertise.

Contact

“Ik zou het ontzettend interessant vinden als ik eens met jou of met jullie OR van gedachten mag wisselen hoe de organisatie, medewerkers en medezeggenschappers doen zoals ze doen en wat ik in dat kader wellicht voor u kan betekenen. Mag ik zo vrij zijn om je uit te nodigen voor een gesprek?” Susanty is te bereiken op snap@mzservices.nl om een datum te prikken.