Vacature adviseur/trainer (32 - 40 uur per week)

23 oktober 2019

Jij wordt enthousiast van mensen en organisaties in ontwikkeling. Je staat stevig in je schoenen wanneer je voor een groep staat. Je houdt ervan om in inhoudelijke stukken te duiken en anderen hierover te adviseren. Je zit helemaal op je plek bij een organisatie waar je de ruimte krijgt voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder!

Over MZ Services

MZ ServicesWij geloven dat medezeggenschap en participatie bijdragen aan een beter functionerende organisatie. Vanuit die overtuiging werken we aan het versterken van de samenwerking tussen zeggenschap en medezeggenschap. We helpen belangen samen te brengen door een dialoog te faciliteren tussen OR en bestuurder of tussen medewerkers en leidinggevenden.
Lees meer over MZ Services. 

De functie van adviseur/trainer

Als adviseur/trainer ondersteun je organisaties bij vraagstukken op het gebied van medezeggenschap. Dat kan een training voor een ondernemingsraad zijn, maar ook een traject voor vernieuwende medezeggenschap vanuit hr. Je doet dat vanuit een rol als trainer, adviseur en sparringpartner. Je houdt je daarom bezig met: 

  • Trainingen op maat verzorgen. Iedere organisatie is anders en ook elke ondernemingsraad heeft zijn eigen vraagstukken of specifieke aandachtspunten. Je achterhaalt wat de behoefte is en stelt hiervoor een training op maat op. 
  • Advisering. Een reorganisatievoorstel beoordelen, een nieuwe personeelsregeling interpreteren, medezeggenschap vernieuwen. Uiteenlopende vraagstukken die specifieke kennis of ervaring van een OR of organisatie vragen. Jij verdiept je in de materie, schakelt met jouw collega’s waar nodig en brengt gedegen advies uit. 
  • Acquisitie en relatiebeheer. Je beheert je eigen klantenportefeuille. Je stelt offertes op. Je handelt proactief bij klantvragen. Je weet wat er speelt bij jouw klanten en wat er gaande is in de markt. 

Hoe ziet een werkweek eruit als adviseur/trainer?

Wieteke KrolWieteke Krol is sinds 2017 adviseur/trainer bij MZ Services en zij vertelt:

 “In een werkweek verzorg ik als adviseur/trainer twee dagen een training voor een ondernemingsraad op zowel inhoud als vaardigheden. Dit kan gaan over een reorganisatie of een aanpassing in het personeelsbeleid maar ook over onderhandel- of vergadertechnieken. De rest van de week ben ik druk doende met het voorbereiden van maatwerktrainingen, acquisitie en relatiebeheer en het schrijven van een blog voor de website. Maar ook met adviesklussen, want het is een dubbelrol adviseur-trainer; je geeft trainingen maar je adviseert ook. Via de mail, telefonisch, met Skype, maar ook regelmatig in korte overleggen op locatie. MZ Services is een fijne organisatie, met veel mogelijkheid om eigen initiatief te nemen én regelmatig gezellige momenten met elkaar, zoals bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel. Wil je meer weten over mijn functie? Bel of mail mij gerust! wkrol@mzservices.nl / 06-30955714.“

Functie-eisen; dit vragen we

  • Je hebt een hbo-/wo-opleiding op het gebied van bestuurs- of organisatiekunde, MER, bedrijfskunde, hrm.
  • Je kijkt met een open vizier naar de wereld en denkt autonoom.
  • Je bent zelfsturend en resultaatgericht.
  • Je bent representatief en je hebt commercieel inzicht.
  • Je bent in staat om op verschillende niveaus verbinding te maken en samen te werken.
  • Kennis van en ervaring met medezeggenschap is een pre.

Competenties

Coachen – Energie –  Lef – Flexibel – Omgevingsbewustzijn – Ondernemerschap – Organisatiesensitiviteit –  Netwerken – Zelfstandig

Wat bieden we jou

Bij MZ Services zien wij onze mensen als de kracht van onze organisatie. Daarom bieden wij een uitdagende omgeving waar jij veel invloed hebt op je eigen werk en ontwikkeling. Er is ruimte om te leren van de organisatie en we bieden uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Daarbij bieden wij een marktconform salaris en behoort een leaseauto tot de aanvullende arbeidsvoorwaarden.

Reageren

Spreekt dit profiel je aan en herken jij jezelf hierin? Stuur dan een korte motivatie met cv naar info@mzservices.nl ter attentie van Desirée Eenkhoorn (officemanager MZ Services).
Je kunt reageren tot en met 24 november 2019. Wij kijken uit naar jouw reactie!

Didi Verhagen

“De achtergrond van onze medewerkers varieert van arbeids- en organisatiepsychologie tot personeelswetenschappen, van beleids- en organisatiewetenschappen tot rechten. Wat ons bindt, is de overtuiging dat werknemersparticipatie een succesfactor is voor organisatieverandering. Samen met een gezonde dosis lef en energie!’’

Didi Verhagen, directeur MZ Services