Leon van der Elsen

Leon van der Elsen

Adviseur-trainer Leon van der Elsen is een allrounder; al zijn hele werkzame leven is hij bezig met arbeidsconflicten en -verhoudingen. Hij bijt zich graag vast in complexe vraagstukken en houdt ervan om ondernemingsraden door moeilijk vaarwater te loodsen. 

Niet zomaar zwaaien met de wet

Als adviseur zoekt Leon altijd vertrouwen en verbinding: “Ik kijk naar overeenkomsten en het gezamenlijke doel. Wat wil de directie, wat wil de OR en hoe komen ze nader tot elkaar? Ik zwaai niet zomaar met de wet of onderzoeken en neem ook niet heel hard stelling. Dat biedt weinig openingen. Wat wel werkt? Je standpunt onderbouwen met inhoudelijke argumenten.”  

De stijl van Leon

Leon is een echte bijter; geen materie is te complex voor hem. Hij is enthousiast, optimistisch en altijd op zoek naar saamhorigheid. “Laten we het gezellig houden, dan bereiken we samen méér.”  

Rugzak vol ervaring

Na de studies geschiedenis en politicologie begon Leon zijn carrière als vakbondsbestuurder bij de FNV. Ook was hij hoofdredacteur van Rendement, doceerde hij aan de Amsterdamse Hogeschool, was hij zelfstandig communicatieadviseur en consultant, en schrijft hij over zijn vakgebied voor RELX. Bij MZ Services zet hij zijn ervaring in om ondernemingsraden te adviseren bij alle mogelijke arbeidssituaties. 

Méér dan adviseur-trainer

Leon is naast adviseur-trainer ook community manager bij het OR-platform www.lor.nu. LOR is een open omgeving waar iedereen op elk moment van de dag kennis en expertise brengt en haalt, ervaringen uitwisselt en met elkaar in gesprek gaat voor inspiratie, nieuwe perspectieven, andere invalshoeken en eigen oordeelsvorming. Ook is hij vanuit MZ Services gedetacheerd als ambtelijk secretaris bij de verslavingskliniek Novadic-Kentron, waar hij de OR adviseert en ondersteunt.  

Leon van der Elsen

Benieuwd naar de samenwerking met Leon?