Vacature adviseur-trainer

Wil jij als hbo/wo-opgeleide en ervaren verpleegkundige een stevige bijdrage leveren aan de ontwikkeling van daadkracht en zeggenschap van zorgprofessionals? Zie je een uitdaging in de effectieve ondersteuning van hun ambitie om meer invloed uit te oefenen? Invloed op de ontwikkeling van beleid dat gaat over het vak en de kwaliteit van zorg? Dan biedt Zetje jou een uitdagende positie waarin jij je ontwikkelt tot adviseur-trainer in de medezeggenschap.

Over Zetje

Wij geloven en weten dat medezeggenschap en participatie in de zorg leidt tot meer betrokken, tevreden en gemotiveerde medewerkers. En meer betrokken, tevreden en gemotiveerde medewerkers zijn de sleutel tot de beste kwaliteit van zorg. We weten ook dat goed georganiseerde en volwassen medezeggenschap de interne samenwerking en de organisatie als geheel versterkt. Zetje houdt daarom altijd het gesprek op gang tussen de Verpleegkundige Adviesraad (VAR (lees hier ook VVAR, ZAR, PAR, MAR, VSC of VSB.)) en/of ondernemingsraad (OR), bestuur en management. We brengen belangen samen. Dat doen we door VAR’en en OR’en te ondersteunen bij het innemen van hun autonome positie als gelijkwaardige gesprekspartner in de ontwikkeling van beleid. En bij de vertaling van dat beleid naar praktische maatregelen. Autonoom durven zijn is vaak spannend en vraagt een ontwikkeling van lief naar lef en leiderschap, zowel van een VAR/OR als team als van de individuele leden. Autonomie, lef en leiderschap zijn daarom precies de onderwerpen waar Zetje zich op richt in trainingen, adviezen en teamcoaching. Altijd met humor en in een tempo dat past.

Zetje is samen met MZ Services de specialist op het gebied van medezeggenschap en arbeidsverhoudingen binnen Yris. Zetje richt zich daarbij exclusief op de zorgsector. Lees meer over Zetje, over MZ Services en over Yris.

De functie van adviseur/trainer

Als trainer/adviseur van Zetje ondersteun je professionals en zorginstellingen bij de inrichting en praktische vormgeving van de medezeggenschap. Is de basis eenmaal op orde dan begeleid je de verdere ontwikkeling en professionalisering van de VAR/OR en zijn individuele leden naar een volgende stap, die gericht is op het uitoefenen van optimale invloed. Je vindt het een uitdaging om teams te begeleiden die zich willen ontwikkelen van lief naar lef, die duidelijkheid niet langer verwarren met onvriendelijkheid en die proactief opkomen voor hun belangen.

Dat bereik je zo:

 • Je ontwikkelt en geeft maatwerktrainingen vanuit de behoefte van de opdracht gevende VAR/OR.
 • Je ontwikkelt en geeft standaardtraingen die Zetje periodiek via open inschrijvingen aanbiedt.
 • Je brengt duidelijk onderbouwde adviezen uit over inhoudelijke of procesmatige vraagstukken. Jij verdiept je in de materie schakelt zonodig collega’s/experts in.
 • Je besteedt tijd en energie aan (de opbouw van) je netwerk, weet wat er speelt in de zorgsector en bij klanten. Je werft proactief je eigen klanten en stelt daarvoor offertes op.
 • Je draagt actief bij aan het succes van Zetje en Yris door ideeën te ontwikkelen, bij te dragen aan interne processen en onze boodschap uit te dragen: samen zie je meer! Zetje is deel van Yris, de overkoepelende organisatie waar ook de labels MZ Services, ABGL en Geerts & Partners bij horen.

Michiel van Vliet: een man met een missie

Zetje is in 2013 opgericht door Michiel van Vliet. Hij werkt er met veel plezier als communicatie- en gedragstrainer en teamcoach. “Ik begon in de zorg als ziekenverzorger en werd daarna verpleegkundige en verpleegkundig praktijkdocent. Wat me verder enorm helpt in mijn huidige werk is de veertien jaar praktische medezeggenschapservaring, opgedaan in een grote OR van een ziekenhuis. Ik was er drie jaar secretaris, drie jaar voorzitter en zeven jaar beleidsmedewerker. Die ervaring gebruik ik dagelijks in mijn trainingen.”

“Mijn missie met Zetje is: verpleegkundigen en verzorgenden oefenen bewust invloed uit op (totstandkoming van) zorgbeleid; komen op voor hún belangen met lef én een beetje humor!  Daar werk ik met ziel en zaligheid aan. Ik geniet intens als ik een groep en de leden ervan zie groeien. Hoe ze na een training concrete stappen zetten op weg naar een volwassen en gelijkwaardige medezeggenschap. Mijn insteek is altijd praktisch en ik zet mensen bewust zelf aan het werk. Door uit de inhoud te blijven en met (groeps)opdrachten te werken, laat ik een VAR of OR steeds zelf ontdekken welke kant ze op willen qua missie, focus, doelen, rol/rolverdeling en procedures. Ik leer hun in het hier en nu het volwassen gesprek te voeren met bestuur en management. Zo versterkt het team zelf zijn eigen positie als gelijkwaardige gesprekspartner. Gezien, gehoord en begrepen worden door collega’s, managers en bestuurder(s), daar gaat het steeds om. Ik stimuleer persoonlijke bewustwording als basis voor persoonlijke ontwikkeling; een belangrijke stap naar persoonlijke effectiviteit/persoonlijk leiderschap. Ik word heel blij als mijn deelnemers zich ontwikkelen, uit hun schulp kruipen en gaan staan voor wat ze werkelijk willen zeggen en doen. De praktische aanpak van Zetje werkt en inspireert; dat hoor ik steeds weer terug.”

“Als trainer/adviseur bij Zetje kan je dus echt het verschil maken in de zorg. Geen week en training is hetzelfde omdat de situatie en de mensen overal anders zijn. Ik word heel gelukkig van mijn werk. Wil je meer weten over werken bij Zetje, bel of mail mij gerust op michiel@zetje.nl of 06-22828906.”

Wat we vragen

 • Je hebt een verpleegkundige hbo-/wo-opleiding en werkervaring in de zorg.
 • Je bent ervan overtuigd dat organisaties beter worden door directe invloed van medewerkers.
 • Je hebt een groot hart voor (mede)zeggenschap en medewerkersparticipatie.
  Kennis en ervaring als VAR- of OR-lid is een pré.
 • Je staat stevig in je schoenen wanneer je voor een groep staat.
 • Je vindt het een uitdaging om met groepen te werken die zich willen ontwikkelen.
 • Je kijkt met een open vizier naar de wereld en bent autonoom.
 • Je bent zelfsturend en resultaatgericht.
 • Je bent representatief en je hebt gevoel voor commercie.
 • Je netwerkt graag
 • Je bent in staat om snel op verschillende niveaus verbinding te maken en samen te werken.
 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden: menswaarde, frisse blik en samen succes.
 • Je hebt gevoel voor humor!
 • Je werkt graag bij een organisatie waar je de ruimte krijgt voor jouw persoonlijke ontwikkeling en waar tijd en ruimte is voor een verZetje.

Eigenschappen en competenties

Betrouwbaar – Energiek – met lef – Flexibel – Omgevingsbewust – Ondernemend – Organisatiesensitief – Netwerken – Zelfstandig – Creatief

Wat we bieden

Bij Zetje zien wij onze mensen als de kracht van onze organisatie. Daarom bieden wij een uitdagende omgeving waar jij veel invloed hebt op je eigen werk en ontwikkeling. Er is ruimte om te leren van/binnen de organisatie en we bieden goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Voor startende trainers/adviseurs bieden we een maatwerk inwerkprogramma, dat erop gericht is jou zo goed mogelijk te begeleiden naar een zelfstandig trainer- en adviseurschap. Dit alles in een informele sfeer, waar samen plezier maken en hard werken samengaan. Daarbij bieden wij een marktconform salaris, een goede pensioenregeling en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werk faciliteren we door middel van een leaseauto, laptop en telefoon.

Diversiteit en inclusie bij Yris en Zetje

Op 1 juli 2021 tekende Yris het Charter Diversiteit van SER Diversiteit in Bedrijf. Yris wil zich richten op het vergroten van diversiteit en inclusie in breed opzicht. Dat betekent dat Yris intern investeert in een meer diverse medewerkerspopulatie op alle terreinen. Vanuit de kernwaarde ‘menswaarde’ staat Yris expliciet voor een werkomgeving waarin mensen zichzelf kunnen zijn, ongeacht hun religieuze overtuiging, etnische achtergrond, seksuele voorkeur of eventuele arbeidsbeperking. Het aantrekken van meer divers talent maar ook het creëren van het juiste klimaat, gaat voor Yris hand in hand met het investeren in en het waarderen van meer verschil. Vanuit deze overtuiging roepen wij met nadruk ook mensen op te reageren, voor wie het ervaren van gelijkwaardigheid en inclusie in onze samenleving niet vanzelfsprekend is.

Reageren

Voel je je uitgedaagd om ons een Zetje te geven, stuur dan een kort motivatie-filmpje en jouw LinkedIn profiel naar info@zetje.nl ter attentie van Dominique Coppens (officemanager Zetje). Je kunt reageren tot 15 februari 2023. Wij kijken uit naar jouw reactie!