Home > Referenties > DSV Nederland

The Battle: snel leren door te ervaren

Met echte ‘doeners’ binnen de OR is een trainingsstijl waarin een klein beetje theorie de praktijkoefeningen ondersteunt een ideale vorm. MZ Services ontwikkelde daarom The Battle: een methodiek waarbij het OR-werk zo realistisch mogelijk wordt benaderd in een setting die veel lijkt op de eigen sector.

Wie
groot logistiek bedrijf

Opdracht
praktijkgerichte training van OR

Aanpak
The Battle, een simulatie van een instemmingstraject


De ondernemingsraad verdelen we in twee evenwichtig samengestelde OR-teams. Elk team begeeft zich die dag als zelfstandige OR in de simulatie en is met de ander in competitie. Elk team doorloopt de stappen binnen een geconstrueerd WOR-advies/instemmingstraject, aansluitend op de leerbehoeften. Schriftelijke informatie, onderlinge vergaderingen en overleg met de bestuurder (rollenspeler) passeren de revue. Steeds wordt gewenst gedrag beloond en ongewenst gedrag leidt tot onvoorziene obstakels.

Theorie direct in praktijk brengen

Ieder teamlid komt in actie, het team bepaalt zelf welke capaciteiten en persoonlijke voorkeuren passen bij welke simulatie. De trainers bieden voor aanvang van de simulatie kort relevante theorie, hulpmiddelen en oefeningen. Direct daarna wordt het geleerde tijdens de simulatie in praktijk gebracht en vervolgens binnen de eigen groep geëvalueerd. De prestaties van de teams worden door de trainers, de bestuurder en de teams onderling beoordeeld.

Iedereen aan de bak

Deelnemers reageren enthousiast: “Door de battle breng je de theorie onmiddellijk in de praktijk.”, “ Goed dat iedereen aan bod komt, fouten maken mag.”

The Battle is sterk omdat de theorie direct wordt gekoppeld aan de praktijk en iedereen moet aan de bak. Experimenteren leidt tot ervaren en reflecteren leidt tot leren.

Benieuwd naar alle succesverhalen van MZ Services?

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.