Voor de slimme mensen

Soms heb je net wat meer achtergrondinformatie nodig. Of wat handige tips. MZ Services heeft voor de OR zijn kennis opgeschreven. Je hoeft het alleen maar te downloaden en zo word je weer een beetje slimmer.

OR en reorganisaties door corona

In dit whitepaper geeft Niek je tips en uitleg over hoe je op te stellen in reorganisaties als ondernemingsraad.

Onderhandelen

In dit whitepaper geeft Niek je tips en uitleg over hoe te onderhandelen als ondernemingsraad. Want een dialoog heeft de voorkeur, maar wat te doen wanneer je bij tegengestelde belangen er samen uit moet komen?

Communicatiestijlen

In dit whitepaper neemt Niek je mee naar de verschillende communicatiestijlen die er zijn, en hoe je deze effectief toepast in het gesprek met de bestuurder.

Wie wil in de OR?

In dit whitepaper geeft Charlotte je tips en uitleg bij het werven van kandidaten voor de OR. Want hoe overtuig je je collega’s dat dit de beste bonusbaan is die er bestaat?

De bedoeling van de medezeggenschap – historie

In dit drieluik nemen we je mee in de bedoeling van medezeggenschap. In deze eerste editie: de historie. Hoe is de medezeggenschap ontstaan, voor welk probleem was dit de oplossing?

De bedoeling van de medezeggenschap – dilemma’s

In dit drieluik nemen we je mee in de bedoeling van medezeggenschap. In deze tweede editie: de dilemma’s. Waar schuurt het tussen wat ooit de bedoeling was van medezeggenschap en hoe dit in de huidige tijd functioneert.

Wnra en Woo in de praktijk

Bij gemeentelijke herindelingen hebben bestuurders – en daarmee ook de OR – te maken met de gevolgen van de Wnra en daarmee de Wet overgang van onderneming. Dit betekent nogal iets voor de praktijk. In dit whitepaper lees je wat.

Niet gevonden wat je zocht?

MZ Services schrijft wekelijks blogs over onderwerpen in de medezeggenschap.
×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.