Ad en Antoon kijken terug op een bijzonder jaar

Door: Ad Anthonissen en Antoon van Baal

Ad Anthonissen en Antoon van Baal zijn partners bij ABGL, Geerts & Partners en MZ Services en zijn regelmatig voor een van de drie labels aan de slag als senior adviseur. Samen blikken zij terug op het afgelopen jaar. Wat maakt hen trots en waaraan koesteren ze speciale herinneringen?  
 
Ad: “De manier waarop we in 2021 hebben samengewerkt ondanks de coronamaatregelen, maakt me trots.” Antoon: “Alle medewerkers van de labels ABGL, Geerts & Partners en MZ Services hebben ook dit jaar kennis en ervaringen met elkaar gedeeld. Er is echt sprake van synergie onderling.” 

Alternatieve kerstviering 

Vorig jaar konden medewerkers voor het eerst niet gezamenlijk aanschuiven bij het kerstdiner. De alternatieve kerstviering pakte goed uit. Antoon: “De positieve respons die deze viering teweegbracht, heb ik het hele jaar in de organisatie gevoeld.” Tijdens de viering trokken directieleden als kerstmannen door het land en ontvingen medewerkers bij een glaasje glühwein een traktatie. “Het land was in mineur, er was niet veel mogelijk. Daar hebben we toen een passend antwoord op gevonden.” Wat er vandaag precies staat te gebeuren, is ook voor Ad en Antoon nog een verrassing. 

Persoonlijk contact

Ad: “Net als iedereen zijn wij ook dit jaar niet ontkomen aan online trainingen geven. We konden niet altijd face-to-face afspreken of met groepen werken. Vraag je aan onze opdrachtgevers wat ons onderscheidt, dan noemen ze het persoonlijke contact. Waar het persoonlijker kan, doen we het persoonlijker. Door een wandeling met een opdrachtgever of met elkaar te maken bijvoorbeeld, in plaats van allebei achter een computerscherm zitten.”

Drie dagen feest

Ad en Antoon prijzen de manier van werken binnen de organisatie. “Er wordt hard gewerkt en ook veel plezier gemaakt. Zo werk je samen aan succes.” Aan het begin van dit jaar was er het plan met alle medewerkers drie dagen weg te gaan. Ook daar stak corona een stokje voor, maar bij de septemberzon van dit jaar trokken alle 45 medewerkers alsnog drie dagen gezamenlijk naar Vlissingen. Ad: “Nog niet eerder waren we met de hele groep samen geweest. Jong en oud, iedereen had het zo naar zijn zin. Dit samenzijn liet zien wat voor een prachtig team we hebben en gaf ons veel energie.”

Er was een feest, er werd in een helikopter gevlogen en het door medewerkers zelfgeschreven lied ‘Neem mij mee’ werd opgevoerd. “We hebben creatieve mensen in ons midden, dat bleek wel. De opvoering van het nummer was bijzonder om mee te maken, met zijn allen samen.” Antoon: “De verbroedering was geweldig om te zien.” Ad: “Fijn dat we deze dagen in die periode met elkaar konden beleven, die ervaring vergeet niemand meer.” 

Toekomstperspectief

Eerder dit jaar kwam een groepje medewerkers van alle drie de labels op een boot samen. Onder begeleiding trokken ze 24 uur met elkaar op en spraken ze over het functioneren van de organisatie, wat goed gaat en wat beter kan. Aan de hand van een spel deelden de deelnemers tijdens het samenzijn in september die inzichten met de groep. Medewerkers gaven terug meegenomen te willen worden in de stip op de horizon van de drie labels. Waar gaan we op termijn naartoe?

Waardevolle feedback volgens Ad, want lijnen uitzetten met de input van medewerkers zorgt voor nog meer draagvlak binnen een organisatie. Antoon: “Moeten we breder worden of juist specialiseren? Medewerkers willen een perspectief om naartoe te werken. Daar houdt de organisatie in het nieuwe jaar nog meer rekening mee.”

Gebeurtenissen

Antoon en Ad voegen samen toe: “Dit jaar hebben we wederom gezien zien hoe belangrijk gezondheid is. Bij onze medewerkers deden zich soms verdrietige gebeurtenissen voor. Privé waren er ook mooie momenten zoals een verhuizing of de geboorte van een baby. Dat laat zien hoe ondanks de omstandigheden alles gewoon doorgaat.”  

Fijne feestdagen namens alle collega’s van ABGL, Geerts & Partners en MZ Services! 

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.