Charlotte Muller: bijzondere start in een dynamische functie bij ABGL en MZ Services

Door: Charlotte Muller 

Als loopbaanregisseur, OR-trainer en adviseur switch ik dagelijks tussen ABGL en MZ ServicesDie combinatie werkt heel goed voor mij. Waar ik de ochtend besteed aan een coachingssessie voor ABGL, duik ik ’s middags in een OR-training voor MZ Services. Die afwisseling maakt de functie dynamisch en nooit saai. 

Gezelligheid en hard werken

Na twintig jaar als hr-adviseur, startte Charlotte haar eigen bedrijf en kwam ze in contact met ABGL en MZ Services. Daar vervult ze nu een dynamische functie.Als Brabantse kom ik uit een bourgondisch gezin, waar gezelligheid centraal stond, met twee ouders die een groot sociaal netwerk hebben. Daar tegenover stond dat er hard werd gewerkt. Ik groeide op in een veilige en liefdevolle omgeving en kreeg mee dat je alles uit het leven moet halen wat erin zit 

Mijn ouders vonden dat veel werken en een leuk leven hebben prima samengaat. Mijn vader en moeder werkten allebei fulltime, ik weet dus niet beterZekerheid was belangrijk, mijn vader leerde me dat een vaste baan goed was en dat ik nooit oude schoenen moest wegdoen voordat ik nieuwe had.  

Gevoel volgen 

Na de havo wist ik niet goed welke richting ik op wilde. Economie leek me een goede, veilige keuze. Daar stak mijn decaan een stokje voor. Hij adviseerde me richting personeel en arbeid te gaan. Dat voelde direct goed omdat het veel meer met mensen te maken had. Tijdens mijn afstudeerstage draaide ik overuren bij de gemeente Tilburg om te laten zien wat ik in mijn mars had. Daar begon mijn loopbaan in de hr. 

Twintig jaar werkte ik met plezier als hr-adviseur bij de overheid; Gemeente Tilburg, Brandweer Tilburg en de Veiligheidsregio Midden– en West-Brabant. Gedurende die periode merkte ik dat het trainen en coachen van managers en medewerkers mij een boost aan energie gaf. Daarin wilde ik verder. Want als ik iets bijdraag aan iemands ontwikkeling, ga ik fluitend naar huis.

Eigen bedrijf beginnen

Ik overwoog mijn eigen bedrijf te starten in coaching en training. Tegen alle lessen over zekerheid die ik van huis uit had gekregen in. Uitgerekend mijn vader vond dat ik mijn hart moest volgen. En dat deed ik. 

Het trainen en coachen zat wel goed. Of ik ook kon ondernemen met een eigen bedrijf, wist ik niet. Dat ontdekte ik in een mobiliteitsdienstverband bij ABGL. Ik leerde mezelf verkopen, zichtbaar zijn en het gesprek met de werkgever aangaan. Binnen een half jaar was ik fulltime voor mezelf aan het werk. ABGL en MZ Services werden mijn opdrachtgevers. 

Thuis bij ABGL en MZ Services

Begin 2020 bood Didi Verhagen mij een vaste baan bij MZ Services aan. Walter Gouw deed hetzelfde, maar dan voor ABGL. Omdat ze dit onafhankelijk van elkaar deden, besloot ik met hen beide in gesprek te gaan. Ik koos voor een vaste functie en zette mijn eigen bedrijf op een lager pitjeBij ABGL en MZ Services kan ik doen wat ik het liefste doe, binnen twee prettige organisaties. Sinds maart 2020 werk ik dan ook voor beide labels 

“Ik geloof in authenticiteit. Doen waar je blij van wordt. Voor mij betekende dat zekerheden loslaten en nieuwe keuzes maken. Mijn kracht is dat ik goed tussen de regels door kan luisteren. Wat ik tijdens het coachen en trainen bij mezelf ervaar, gebruik ik in het gesprek met de ander.”
Charlotte Muller

Ik ben veel in contact met verschillende mensen. En kan er dat doen waar ik plezier uit haal: trainen, coachen en mensen in beweging zetten. De ene keer met mobiliteitsdienstverbandkandidaten. Een uur later zit ik met de OR rond de tafel. Het schakelen tussen die twee werelden is precies wat ik nodig heb. Dat zorgt ervoor dat ik hier goed op mijn plek zit. 

Charlotte Muller

Leg jouw organisatievraagstuk bij Charlotte neer

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.