Desirée Eenkhoorn: enthousiaste alleskunner

02 juli 2020

Door: Desirée Eenkhoorn 

Met een flinke dosis enthousiasme regel ik al 2 jaar vrijwel alles achter de schermen bij MZ Services. Bij mij is het glas altijd halfvol. Ik zoek graag dingen uit en wil blijven leren. Bellen met nieuwe klanten, acquisitie, offertes versturen, leads opvolgen; ik doe het allemaal met het grootste plezier. Mijn doel: iedereen het gevoel geven goed te zitten bij MZ Services.  

Van alle markten thuis

Desirée EenkhoornMijn functie bij MZ Services is officieel secretaresse en officemanager. Maar noem me gerust professionele duizendpoot. Ik werk samen met de adviseurs en trainers om alles te regelen voordat zij daadwerkelijk bij de OR binnenstappen. Daarnaast beheer ik het pand, regel ik alles wat binnen gebeurt. Ik ben marketingondersteuner voor MZ Services. En de ICT-ondersteuning voor MZ Services en ABGL ligt ook bij mij. Dat is best een flinke lijst. 

Energie in alles

Juist de diversiteit in mijn werk geeft me energie. En dat ik bij de meeste taken contact heb met collegas of klanten. Werken met mensen, hen verwelkomen met een grote glimlach en ze vanaf het eerste telefoontje een thuis-gevoel geven; daar doe ik het voor. Bij MZ Services vinden we het heel belangrijk om een warme, vertrouwde omgeving te creëren. Ik vind het heel fijn om dat in de eerste seconde al uit te dragen. 

De ambitie om hogerop te komen of aan de slag te gaan als trainer/adviseur heb ik niet echt. Liever blijf ik leren en ontwikkelen en stroom ik door in de functie die mij het beste past.

De kat uit de boom kijken

Dat ik nu zo’n energie haal uit het werken met mensen, kwam best als een verrassing. Als kind keek ik graag even de kat uit de boom voor ik loskwam. Maar door levenservaring ben ik steeds opener geworden. En nu sta ik vol enthousiasme en met een grote glimlach klaar om nieuwe klanten te verwelkomen bij MZ Services en onderhoud ik als vanzelf contact met bestaande relaties. 

Dat ik altijd meerdere ballen in de lucht houd, verbaast niemand in mijn omgeving. Het harde werken heb ik geleerd van mijn ouders. Mijn vader werkte in een fabriek en mijn moeder werkte ‘s avonds als schoonmaakster, overdag zorgde ze voor mij en mijn twee broers. Ik wist niet beter dan dat hard werken normaal was. Plezier in je werk is veel belangrijker overigens. 

Vliegensvlug leren schakelen

Hard werken en plezier daarin hebben staan hoog op mijn lijst. Maar met twee kinderen, van 16 en 19, weet ik dat hard werken niet alles is. Ik heb altijd gewerkt naast het moederschap. Juist omdat het me energie geeft dat ik beide tegelijk kan doen. Maar vergis je niet, mijn gezin komt op de eerste plaats. Organisatietalent had ik altijd al, maar als ouder ontwikkel je dat nog verder. Schakelen, flexibel zijn én relativeren, daar ontkom je niet aan met jonge kinderen. Dat neem ik nu weer mee in mijn werk. 

Waardering

Desirée Eenkhoorn aan het werkIk ben heel proactief in mijn werk, neem graag het initiatief. De ambitie om hogerop te komen of aan de slag te gaan als trainer/adviseur heb ik niet echt. Liever blijf ik leren en ontwikkelen en stroom ik door in de functie die mij het beste past. Ik zoek graag dingen uit waar mensen liever bij wegblijven, zoals nieuwe systemen of werkwijzen ontdekken en interne processen verbeteren. Dat wordt gewaardeerd door mijn collega’s. 

Ondanks dat ik niet als trainer/adviseur aan de slag zou gaan, ben ik wel blij met een werkplek waar medezeggenschap centraal staat. Ik ben niet van achterover leunen, kijken hoe het gaat en mopperen als dat niet oké is (nou vooruit, heel even dan). Maar zie mezelf liever als een proactief achterbanlid. Bij MZ Services krijg ik alle ruimte om mee te denken, dat wordt juist gestimuleerd.  

Binnen MZ Services doen we waar we goed in zijn en waarin je het meeste werkgeluk vindt.

Doen waar je energie van krijgt

Mijn takenpakket is uitgebreid. Bijna alles doe ik met het grootste plezier. Uit ICT haal ik bijvoorbeeld de minste energie. Dat bespreek ik dan met mijn leidinggevende Didi en dat resulteert in dat het van mijn bord wordt gehaald. Binnen MZ Services doen we waar we goed in zijn en waarin je het meeste werkgeluk vindt. Heel fijn dat daarin meegedacht wordt. 

Voor mij is dat belangrijk omdat ik niet snel ‘nee’ zeg als een collega iets aan me vraagt. Ik pak nu eenmaal graag taken op me. Ik vind veel leuk en interessant. Soms is dat te veel. Dan herinner ik me altijd wat we tegen de OR zeggen: kies liever drie dingen die je goed en volledig uitvoert, dan tien dingen half afmaken.

Desirée heet je graag welkom bij MZ Services.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.