Dezelfde bedrijfswaarde, hetzelfde DNA, dezelfde passies

08 mei 2020

Onder de kerstboom stuurde Sander Geerts hét appje: zullen we eens concreet praten over een samenwerking? De start van een mooie fusie tussen ABGL, MZ Services en Geerts & Partners. Walter Gouw en Sander Geerts vinden elkaar in gedeelde bedrijfswaarde, de menselijke maat en in een passie voor muziek en voetbal. Hoewel, Walter heeft een seizoenskaart voor Willem II en Sander voor PSV dus dat laatste kan nog wel eens gaan botsen.

Jaren terug

De relatie tussen ABGL, MZ Services en Geerts & Partners gaat jaren terug. In 2003 werkte Sander samen met Ad Anthonissen, een van de partners van ABGL. Zij hielden het contact vanaf dat moment altijd warm. Sander: “We zwommen wel eens in hetzelfde vaarwater, maar gunde elkaar ook altijd de klus.” Rivaliteit was er nooit. Sterker nog: er werd genoeg gespard over klanten en koersen. Interim-professionals of opdrachtgevers werden naar elkaar doorverwezen.

Wie is Sander?

Zijn studententijd bracht Sander door in Tilburg aan de opleiding Personeelswetenschappen. Daar ontdekte hij zijn interesse voor mens en werk. Daarna startte Sander in de recruitment. Hij voegde een opleiding Organisatieadvieskunde toe aan zijn cv en ging vervolgens werken bij de gemeente. In 2010 richtte hij Geerts & Partners op, in 2014 kwam Edo daarbij als partner. Sander is fanatiek hockeyer, kan uren luisteren naar goede muziek en heeft ondanks zijn link met Tilburg, een seizoenskaart van PSV.

Een wederzijdse klik

Volgens Walter heeft een goede samenwerking een wederzijdse klik nodig. Die ervaar je pas als je aandacht hebt voor de ander. Dat is belangrijkste binnen ons werk. “Bij alle drie de partijen staat de menselijke maat voorop. En dus is het logisch dat wij ook op individueel vlak aansluiting belangrijk vinden. Natuurlijk, we hebben commerciële bedrijven, maar een klik in persoonlijke gesprekken vormt wat mij betreft de basis voor een goede zakelijke verhouding.”

Wie is Walter?

Walters roots liggen in Tilburg. Hij groeide er op, studeerde er, woont nog altijd in het centrum. Hij zou niet anders willen. Hij studeerde Organisatiewetenschappen, vond daar zijn interesse in management en organisatie. Zijn carrière begon bij de gemeente Oisterwijk. Later ging hij de zakelijk dienstverlening in. Walter specialiseerde zich in arbeidsverhoudingen en richtte samen met Antoon van Baal MZ Services op. Later volgde ABGL. Naast dit werk, is hij voorzitter van de rekenkamer in Tilburg. Hij geniet van goede muziek en de wedstrijden van zijn club: Willem II. 

Elkaar versterken

Meer capaciteit betekent meer mogelijkheden. Daar maken de samenwerkende partijen direct gebruik van. Sander: “We hebben het Instituut Loopbaan en Leiderschap opgericht. Daarin geven we begeleiding op maat. En komt al onze expertise samen.” Walter erkent dat deze nieuwe stap mogelijk werd door de groei die de fusie teweeg brengt. “Als je kleiner bent, heb je geen mankracht over om zoiets op te starten. Nu hebben we de ruimte om te ondernemen en te innoveren. Dat is prachtig.” 

Passies delen

De passie voor het werk delen Walter en Sander sowieso. Maar, samen met de andere bestuurders, delen zij nog veel meer. De Tilburgse roots, een bourgondische levensstijl en het plezier van samen dingen vieren onder het genot van een drankje. 

Gaandeweg vonden Walter en Sander nog een gedeelde passie: muziek. Walter: “Ik stuurde een mail rond onder de medewerkers om hun favoriete nummer in te sturen. Daar wilde ik een playlist van maken voor iedereen. Zodat je ook thuis verbonden bent met elkaar. Sander stuurde me een uitvoerig betoog terug waarom één favoriet nummer onmogelijk te kiezen is. Toen wist ik: deze man is ook een liefhebber.” 

Groots dromen

Een grotere partij mag groots dromen. Dat doen de twee dan ook. “We willen een speler zijn die continu betrokken is bij mobiliteit in het publieke domein. Een partner voor alle organisaties en kandidaten. Als je het mij vraagt op landelijk niveau”, vertelt Sander. Ook intern zijn er dromen genoeg. Walter: “Ik hoop dat we een bedrijf zijn en worden waar mensen met plezier werken en dat jong talent aantrekt. En dat ons overkoepelende merk een dynamische en frisse club is.”

Vind jouw geschikte plek met ABGL, MZ Services en Geerts & Partners
×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.