Een financiële training voor jouw OR

Belastingsamenwerking BGHU volgde een financiële training met hun OR. Zij leerden de cijfers van hun organisatie juist te interpreteren.

Een financiële training voor jouw OR

Je zult niet de eerste zijn bij wie de getallen van de jaarrekening voor de ogen dansen. Regelmatig hebben OR-leden geen idee hoe ze de cijfers moeten interpreteren. Dennis van der Linden van Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht (BghU) riep de hulp van MZ Services in voor een financiële training voor zijn OR.

Een cursus op maat

De leden van de OR van BghU zijn geen nieuwkomers op het gebied van de medezeggenschap, toch was er behoefte aan een grondige analyse van de jaarrekening. Dennis: “MZ Services verzorgde een training op maat voor ons. Voor de bijeenkomst stuurden we alle relevante stukken op naar de trainer. Deze analyseerde we en stelde een functionele cursus voor ons samen waarin hij zijn visie met ons deelde.”

OR trainingen zijn kostbare investeringen voor organisaties in het publieke domein. De cursus van MZ Services was deze besteding dubbel en dwars waard.
Dennis van der Linden - BghU.

Interactieve training

De financiële training voor de OR van BghU was vooral gericht op het beantwoorden van specifieke vragen. “De cursus was niet gestoeld op eenrichtingsverkeer, maar ging juist uit van interactie. Al onze OR-leden zijn zeer mondig, dus dat werkte prettig. De trainer gaf aan het begin van de dag meteen aan dat we hem bij vragen vooral moesten onderbreken. We hebben dan ook al onze vragen kunnen stellen”, vertelt Dennis.

Sparren met vakgenoten

Alle trainers van MZ Services zijn professionals die zelf in het vakgebied opereren. Zij weten als geen ander de vragen waar ondernemingsraden mee worden geconfronteerd en spelen hier doeltreffend op in. Of het nou gaat om een beginnende OR of een ondernemingsraad die op een hoger niveau wil instappen. Dennis: “Wij hadden gerichte vragen waar we direct duidelijke antwoorden en adviezen op kregen.”

Solide basistraining

Dennis: “Begin 2017 staan er weer nieuwe verkiezingen voor de deur. De kans is groot dat er dan een nieuwe OR wordt gevormd voor de BghU. Ik wil deze toekomstige ondernemingsraad zeker adviseren om direct een financiële training voor de OR te boeken bij MZ Services. Zo hebben ze een solide basis om op verder te borduren.”

Een financiële training voor de OR biedt onder meer uitkomst bij jaarrekeningen of kadernota’s. Zo weet je altijd hoe je de cijfers moet interpreteren.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.