Een goede doorstart

De gemeente Vlaardingen kreeg in twee jaar tijd een hoop nieuwe OR-leden. Daarom volgden zij tweemaal een ondernemingsraad basistraining bij MZ Services. In de cursus bespraken we wat OR-werk zoal inhoudt en zaken als het opstellen van een jaarplan. 

Ambtelijk secretaris Helen Lemson: “MZ Services gaf een heldere training. Je zag duidelijk dat hier een gedegen voorbereiding aan vooraf was gegaan. Dat tegen een uitstekende prijs. Wij zijn erg tevreden.”

In discussie met elkaar

Zowel de nieuwe als de oude leden vonden de basistraining voor de ondernemingsraad fijn. Helen: “Er werd veel ruimte gelaten voor eigen inbreng. Zo was het geschikt voor ieder niveau. Walter liet ons met elkaar discussiëren en trad op als gespreksleider. Hij gaf tips and tricks over een geschikte aanpak van zaken en speelde af en toe advocaat van de duivel. Bovendien konden we alles vragen.”

We vonden het vooral fijn dat MZ Services vooraf een intake deed. Zo konden wij persoonlijk aangeven wat wij graag wilden leren. De cursus werd helemaal op onze vraag toegespitst. – Helen Lemson, gemeente Vlaardingen

Een van onze collega’s heeft een visuele beperking. MZ Services hield daar perfect rekening mee tijdens de cursus.
Helen Lemson - ambtelijk secretaris

Op een andere manier in gesprek

De OR-cursus zorgde ervoor dat de ondernemingsraad zijn communicatie op scherp zette. “In vergaderingen met de gemeentesecretaris stelden we voorheen erg veel vragen. Dit leidde tot een scheve verhouding, alsof ze voor een vuurpeloton stond. Nu delen we veel meer informatie en geven we haar vooraf vragen die we achteraf bespreken. De relatie is daardoor enorm verbeterd.”

De basistraining voor de ondernemingsraad brengt inzicht

De OR van de gemeente Vlaardingen deed tijdens de cursus een Belbin-test. Hiermee ontdekken we wat de verschillende teamrollen zijn. “De Belbin-test is standaard onderdeel van de basiscursus voor de ondernemingsraad. Het legt persoonlijkheden bloot en laat goed zien waar de kracht van jouw OR zit. Je kunt beter inzetten op ieders individuele sterke punten.”

Benieuwd naar alle succesverhalen van MZ Services?

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.