Gezamenlijke, praktische en kansrijke aanpak: Strategische Personeelsplanning

28 oktober 2015

Pak het samen aan: Om het proces tot een strategisch goed beleid te brengen ligt er een taak voor zowel P&O, OR als bestuurder. De meerwaarde van de aanpak van MZ Services zit dan ook in de samenwerking tussen deze betrokken partijen. Juist door vanuit je eigen rol goed samen te werken, creëer je samen draagvlak voor acties, waarmee de kans op succes stevig toeneemt!

Gezamenlijke, praktische en kansrijke aanpak: Strategische Personeelsplanning
Voor OR, P&O en Bestuurder

 

Neemt de gemiddelde leeftijd in de organisatie toe? Is de instroom van jongeren laag? Hoe moet het personeelsbestand er over een aantal jaar uit zien om de doelstellingen van de organisatie te realiseren? De toekomstige veranderingen in de arbeidsmarkt houden veel organisaties bezig, daarentegen hebben nog weinig organisaties concrete actieplannen om het verschil tussen het toekomstig benodigd personeel en het huidig beschikbaar personeel te overbruggen.

MZ Services komt dagelijks met organisaties in aanraking die hun hoofd breken over de vraag hoe de personele inrichting er over enkele jaren uit moet zien. Om te kunnen anticiperen op de veranderingen, is strategische personeelsplanning (SPP) een goed startpunt. Dat zorgt ervoor dat op elk moment de juiste mensen met de juiste kwaliteiten en in de juiste aantallen in huis zijn.
MZ Services begeleidt organisaties om SPP handen en voeten te geven.

Pak het samen aan
Als SPP niet of onvoldoende wordt opgepakt, kan het leiden tot onvoldoende beschikking over het juiste personeel, niet realiseren van strategische doeleinden, onvoldoende productie (ook bij dienstverlening), slechte dienstverlening, fouten in de productie en vervolgens een lage klanttevredenheid. Voor je het weet zit je met onoplosbare bezettingsproblemen en dat komt de continuïteit van de organisatie niet ten goede. Om het proces tot een strategisch goed beleid te brengen ligt er een taak voor zowel P&O, OR als bestuurder. De meerwaarde van de aanpak van MZ Services zit dan ook in de samenwerking tussen deze betrokken partijen. Juist door vanuit je eigen rol goed samen te werken, creëer je samen draagvlak voor acties, waarmee de kans op succes stevig toeneemt!

De aanpak

1.0

Informatie
Wil je weten hoe MZ Services je kan helpen om met SPP aan de slag te gaan, neem dan contact met ons op via 013-4676597 of via info@mzservices.nl. Na een vrijblijvend oriënterend gesprek kunnen we je een concreet voorstel doen.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.