MZ Services geeft inhoudelijk advies aan jouw OR

13 januari 2017

De OR van de Gemeente Maastricht gebruikt de deskundige blik van adviseur Patrick Hüngens regelmatig voor diverse vraagstukken. Ambtelijk secretaris Jer Peerlings en voorzitter Lewie Bernards zijn het er roerend over eens: Patrick doet het voortreffelijk. “Hij geeft niet alleen inhoudelijk advies aan onze OR, maar ook strategisch advies en heeft een uitgebreid netwerk dat ons vooruit helpt”, vertelt Jer enthousiast.

Het overzicht bewaren

Patrick is voor de BOR al vijf jaar bezig met het dossier van SSC-ZL, dat drie gemeenten laat samenwerken op het gebied van inkoop, personeelsadministratie en automatisering. Sinds drie maanden adviseert hij ook de OR op een aantal dossiers, waaronder Podium24. Lewie: “Hij kent de dossiers op zijn duimpje en heeft aan een half woord genoeg. Dat werkt enorm prettig en snel.”

Een spiegel voorhouden

“Patrick snapt direct wat de impact van elke beslissing is. Hij kent de belangen van werknemers- en werkgeverszijde. Daarbij blijft hij te allen tijde objectief: zodra hij de BOR adviseert, kan zijn aanbeveling totaal anders uitpakken. Hij legt verschillende keuzes voor en maakt de plussen en minnen inzichtelijk. Zo snappen wij exact waar we aan beginnen”, legt Jer uit.

Maak ook kennis met Patrick Hüngens

Gebruik het netwerk

De heren zijn het erover eens dat Patrick veel meer doet dan inhoudelijk advies geven aan de OR. Lewie: “Hij beschrijft niet alleen de harde, technische kant van zaken, maar kent ook het informele circuit. Zijn netwerk is uitgebreid en hij weet precies waar hij de juiste mensen moet vinden en hoe je ze moet benaderen. De een vindt een telefoontje fijner, de ander heeft liever een mailtje. Dat voelt Patrick feilloos aan en dit zorgt voor effectieve communicatie.”

Eerlijk inhoudelijk advies voor jouw OR

Patrick pakt inhoudelijk advies aan de OR niet met fluwelen handschoenen aan, maar zegt waar het op staat. “We kunnen hem de meest akelige vragen stellen. Hij is eerlijk, open, transparant en recht door zee”, vertelt Lewie. “Hij gaat discussies niet uit de weg en spoort ons aan om hetzelfde te doen. Hij zorgt ervoor dat wij goed bewapend de dialoog aan blijven gaan”, vult Jer aan.

Altijd een duidelijke strategie

Het is niet de eerste keer dat de OR van de Gemeente Maastricht Patricks hulp inriep bij inhoudelijk advies voor hun OR. Lewie: “Ook zijn uitstekende juridische kennis is al vaker van pas gekomen. De WOR is niet altijd even duidelijk over mogelijkheden en sancties. Hij weet haarfijn te filteren op welke zaken wij een punt hebben en helpt ons de juiste keuzes te maken.”

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.