Werksessie instemmingsrecht van de OR bij pensioen

19 juli 2016

Het instemmingsrecht van de OR bij pensioen wordt binnenkort uitgebreid. Om direct te kunnen inspringen op deze verandering organiseert MZ Services 20 september 2016 een werksessie voor ondernemingsraden met betrekking tot pensioenen. Tijdens deze inspirerende dag in de Spoorzone komt alles aan bod: van basisinformatie tot specialistische vraagstukken.

Kennisdag

Het nieuwe instemmingsrecht van de OR bij pensioen zorgt ervoor dat er binnen zowel de private als de publieke sector de komende tijd veel verandert. Vooral in de publieke sector spelen er diverse vraagstukken rondom privatiseringen en de gevolgen voor pensioenen. Onze kennisdag speelt op al deze kwesties in met behulp van informatieve workshops. We behandelen de volgende onderwerpen:

  • Update van de wijziging in de WOR: Wat wordt er gewijzigd en wat is de rol van de OR hierin?
  • Aanpak van een pensioenvraagstuk: Hoe is de ondernemingsraad betrokken?
  • Wat moet je als medezeggenschap weten over een Algemeen Pensioenfonds (APF)?
  • Wat zijn de mogelijkheden van deeltijdpensioen?
  • Welke gevolgen zijn er voor pensioen bij privatisering?

De werksessie start op 20 september 2016 om 13.30 uur in de Spoorzone in Tilburg, op een steenworp afstand van het station. We sluiten deze informatieve kennisdag om 16:30 uur af met een informele borrel. De kosten bedragen 50 euro per deelnemer. Interesse? Stuur ons een mailtje of bel ons op 013-4676597.

Verruiming van het OR-recht

Op dit moment hebben de pensioenuitvoerders nog voor het zeggen in welke mate de ondernemingsraad instemmingsrecht heeft. De Sociaal Economische Raad (SER) pleit ervoor om dit OR-recht te versoepelen. De Tweede Kamer nam op 7 juni 2016 een wetsvoorstel van staatssecretaris Klijnsma aan. Dit bepaalt dat werknemers voortaan via hun ondernemingsraad het recht hebben om wel of niet akkoord te gaan met wijzigingen in hun pensioenregeling.

Zie hier meer informatie over de wijziging van de Wet op de ondernemingsraden en de Pensioenwet in verband met de bevoegdheden van de ondernemingsraad inzake de arbeidsvoorwaarde pensioen

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.