Krijg inzicht in het functioneren van de medezeggenschap met een visitatie

02 oktober 2018

Als OR wil je soms graag weten hoe je functioneert. Zowel intern als extern en van het begin tot het einde van besluitvormingsprocessen. Dit inzicht verkrijgen is vaak een onderwerp tijdens een OR-training. Via navelstaren benoemt de OR wat goed en niet goed gaat en stelt vervolgens een aantal verbeterpunten op. Jammer genoeg krijgen die goede intenties veelal geen opvolging. Dit kan beter en effectiever: MZ Services geeft jou direct inzicht in het functioneren van de OR met een visitatie.

Waar wil jouw OR inzicht in?

Organisaties die hun medezeggenschap naar een hoger niveau willen tillen, zijn gebaat bij een visitatie. Het begint allemaal met een goede afstemming aan de voorkant om de accenten helder te krijgen. Gaat het om het functioneren van de medezeggenschap in breder perspectief, toekomstbestendigheid van de OR,  meerwaarde in de besluitvormingsprocessen, kwaliteit van het overleg, contacten met de achterban, et cetera. We bespreken tijdens het intakegesprek wat jullie doelstelling is.

Op de koffie

Visitatie, de naam zegt het al: nodig ons uit op visite. Wij stellen een team samen van professionals die als fly on the wall observeren. De teamleden zijn steeds anders en sluiten aan bij jullie behoeften. Het bestaat bijvoorbeeld uit een adviseur van MZ Services, een hr-professional en een voorzitter van een OR uit een andere organisatie. Ze proeven sfeer, praten op informele wijze met werknemers en alle andere direct betrokkenen en kijken elk vanuit hun eigen bril naar het functioneren van de medezeggenschap.

Concrete handvatten

Een evaluatierapport met aanbevelingen is mooi, maar zeg nou zelf: wie kijkt er ooit naar? Voor je het weet verdwijnt het ergens in een stoffige la. De kracht van een visitatie zit vooral in de korte doorlooptijd. We komen langs en vertalen onze bevindingen in een mum van tijd in concrete aanbevelingen. Dus geen gedoe met stuurgroepen of tijdrovende politieke spelletjes: gewoon meteen feedback. Het is vervolgens uiteraard aan jullie wat je hiermee doet.

MZ Services helpt je inzicht te verkrijgen in de OR!
×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.