MZ Café 040: kijk eens in andermans OR keuken

13 februari 2017

De leukste en meest nuttige gesprekken voer je vaak met mensen die met heel andere dingen bezig zijn dan jijzelf. MZ Services slaat daarom twee jaar na de oprichting van OR platform 013 de handen opnieuw ineen met De Voort Advocaten en Mediators voor MZ Café 040. Een platform voor ondernemingsraden van uiteenlopende sectoren en organisaties in de omgeving van Eindhoven. Meld je aan voor de eerste bijeenkomst van 5 april en verruim jouw blikveld.

Soort zoekt soort

Van nature zoeken wij vaak anderen op die in een min of meer gelijke situatie verkeren. Ga maar na: als de kinderen naar de basisschool gaan heb je opeens veel contact met andere ouders, mensen in dezelfde levensfase met dezelfde uitdagingen. Ook op verjaardagsfeestjes zie je vaak dezelfde collega’s, vrienden of leden van de sportclub. En zelfs in de kroeg ga je vaak naar een plek waar je gelijkgestemden treft.

Kijk eens over de schutting bij een ander

Natuurlijk is het hartstikke leuk om je met bekenden te omringen. Alleen… vaak vervallen we daardoor in al lang bekende verhalen, worden oude herinneringen voor de zoveelste keer boven water gehaald of doen we het laatste werkoverleg nog een keertje over. Voor ondernemingsraden is dit niet anders. Er zijn OR-platforms in elke sector, maar niemand kijkt daarbuiten. En voor alle duidelijkheid: helemaal niets ten nadele van al deze goede en mooie initiatieven. Wij leveren met MZ Café 040 hier slechts een aanvulling op die je geweldige nieuwe inzichten kan brengen.

“De vorm waarin we MZ Café 040 houden, staat niet vast, maar wordt door de deelnemers bedacht. Een borrel, lezing, workshop of presentatie: wat past het beste bij jullie?” – Patrick Hüngens

MZ Café 040 verenigt sectoren in Eindhoven

Ook in en rond Eindhoven opereren tal van OR’en in verschillende bedrijven en sectoren, zonder dat er tot voor kort een gemeenschappelijke noemer bestond. Bij MZ Services geloven wij in de verbindende kracht van de regio en de meerwaarde van de verscheidenheid aan organisaties in de regio Eindhoven. Daarom bedachten wij het lokale OR-platform MZ Café 040. Doel is in de eerste plaats het uitwisselen van kennis en ervaringen om zo van elkaar te leren.

Gemeenschappelijke thema’s belichten

MZ Café 040 zoekt wat betreft de thema’s aansluiting bij onderwerpen die bij zoveel mogelijk deelnemers spelen. Denk aan zaken als duurzaamheid, levensfasebewust personeelsbeleid, pensioenen, fusie en reorganisatie, juridische actualiteiten (jurisprudentie WOR), ARBO-beleid, et cetera. Bundel kennis en ervaringen op deze terreinen en professionaliseer jouw OR op een laagdrempelige en leuke manier. Bovendien ontstaan er nieuwe contacten, netwerken en mooie kansen om letterlijk eens bij elkaar binnen te kijken.

Lees ook het verhaal achter Platform 013

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.