Van harte gefeliciteerd met de nieuwe OR!

09 maart 2017

Gisteren hebben bij veel gemeenten de landelijke OR-verkiezingen plaatsgevonden. Nu de (deels) nieuwe OR’en zitting zullen nemen, is ook het moment aangebroken om snel goed van start te gaan.

 

Drie tips voor de beginfase van iedere startende OR

  • Organiseer zo snel mogelijk na de installatie een starttraining voor de OR. Door te werken aan de onderlinge teambuilding vergroot je de effectiviteit van het besluitvormingsproces in de OR. Ofwel: alle neuzen dezelfde kant op!
  • Het OR-werk krijg je onder de knie door te doen: versnel het leerproces door het besluitvormingsproces te ervaren. Kennis is macht, maar doen is pracht!
  • Organiseer een informele vergadering met de WOR-bestuurder om de gewenste samenwerking en wederzijdse verwachtingen in de medezeggenschap te bespreken. Immers, jullie zijn overlegpartners van elkaar!

Nieuw in het dagelijks bestuur

Niets is zo prettig als goed ingewerkt worden in je nieuwe rol van voorzitter of secretaris. Immers, voor veel mensen is dit een tweede en nieuwe baan naast je primaire werk. Je hebt handvatten nodig om je rol efficiënt invulling te geven. De training die wij daarvoor hebben gaat niet alleen in op wát je doet in je nieuwe rol, maar ook hóe je dat doet. En dat maakt dat het OR-werk ook een waardevolle meerwaarde kan zijn voor je persoonlijke ontwikkeling.

MZ Services biedt verschillende vormen van maatwerktraining en scholing aan om de OR en het dagelijks bestuur goed op weg te helpen. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek inventariseren we de trainingswensen en stellen we een programma op maat op.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.