Susanty Nap: “Ik geloof in the survival of the happiest.”

02 december 2019

Teruggaan naar de kern. Wie Susanty Nap kent, weet dat zij hier altijd mee bezig is. Waarom doe je wat je doet? Het is de hamvraag. Want alleen als je keuzes maakt die bij jou passen, kun je echt gelukkig zijn. In haar laatste blog stipte ze het al aan: ons bewustzijn groeit continu door. Ook bij haarzelf. Daarom vliegt Susanty in januari uit bij MZ Services voor een nieuw avontuur.

Een persoonlijke transformatie

Susanty NapIn de medezeggenschap zien we steeds meer een omslag van angst naar vertrouwen. Van debat en tegenstellingen naar dialoog en samenwerking. Het is daarmee ook een persoonlijke transformatie die OR-leden doormaken. “Wanneer een OR-lid de bestuurder als het kwaad ziet dat hij moet bestrijden, zegt dat ook iets over hoe hij zelf in het leven staat. Ik merkte dat die persoonlijke invalshoek mij steeds meer triggerde. Daaruit ontstond Susanty Coaching.” 

MZ Services leerde me om bij mezelf te blijven en te gaan waar mijn hart mij brengt. Anders had ik zo’n rigoureuze stap nooit durven zetten.

Terug naar wie jij authentiek bent

Met haar nieuwe bedrijf voor individuele coaching helpt Susanty Nap anderen om terug te gaan naar hun authentieke zelf. De ‘survival of the happiest’ noemt ze dat. “Ik ben ervan overtuigd dat je jezelf gelukkig maakt door dat te doen waar jij voor staat. En niet omdat je denkt dat iets zo hoort. Of omdat je nu eenmaal zo bent opgevoed. Kijk eens naar binnen en leer jezelf kennen. Dan maak je misschien andere keuzes.”

De betekenis van medezeggenschap anno 2018
“Als je te lang doet ‘wat er van je wordt verwacht’ raak je jezelf kwijt. Daarnaast komen jouw kwaliteiten zo niet tot zijn recht. Dat vind ik een dubbel verlies.” 

Jezelf ontdekken

Hoe doet Susanty dat dan, naar binnen kijken? “Voor mij is reizen een uitlaatklep. Andere culturen zetten zaken in een nieuw perspectief. Daarom ga ik in december een maand naar Brazilië. Om verder los te laten wat niet meer van mij is, terug te gaan naar mezelf en mijn geest te openen voor nieuwe dingen. 

Om te reflecteren hoef je natuurlijk niet meteen naar een hutje op Braziliaanse hei. Het gaat er meer om dat je af en toe nadenkt over: is dit wat ik wil of is dit andermans verwachting die ik waar probeer te maken?”

De vrijheid die ik bij MZ Services kreeg, zorgde dat ik helemaal mezelf kon zijn en steeds opnieuw het gesprek met de directeur aan ging over mijn ambities. Groot compliment daarvoor.

Brabantse gezelligheid

En hoewel Susanty haar reiskoffer al heeft ingepakt – 22 november was haar laatste werkdag – zijn er genoeg zaken die ze gaat missen. “Afscheid nemen van mijn toffe collega’s, dat is wel even slikken. Het innovatieve team is altijd bezig met vernieuwing. Die interesse is er nog steeds en als het even kan, denk ik ook in de toekomst graag nog mee.” 

Susanty Coaching helpt mensen die op zoek zijn naar hun authentieke zelf. Via individuele coaching of een workshop leer je bewuster te leven. En te vertrouwen op je eigen kracht in plaats van het oordeel van een ander.
×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.