Themabijeenkomst over veranderende arbeidsverhoudingen

23 mei 2017

In een voormalige stoomketelfabriek in de Tilburgse Spoorzone organiseert MZ Services een inspirerende themabijeenkomst over veranderende arbeidsverhoudingen en de voortgaande flexibilisering van arbeid.

Over veranderende arbeidsverhoudingen en de voortgaande flexibilisering van arbeid

Donderdag 29 juni 2017, DEPREZGEBOUW TE TILBURG

In een voormalige stoomketelfabriek in de Tilburgse Spoorzone organiseert MZ Services een inspirerende themabijeenkomst over veranderende arbeidsverhoudingen en de voortgaande flexibilisering van arbeid. Ruud Vreeman en Huub de Pont zullen prikkelende betogen geven die uitnodigen om hierover goed met elkaar in gesprek te gaan. De themabijeenkomst kent het volgende programma.

13.00   ontvangst met koffie, thee en een worstenbroodje
13.30   vakbondswerk, de ‘nieuwe’ OR en de kwaliteit van arbeid (dr. Ruud Vreeman)
14.10   interactie met de aanwezigen
14.30   korte pauze
14.50   wetgeving en voortgaande flexibilisering van arbeid (mr. Huub de Pont)
15.30   interactie met de aanwezigen
16.00   samenvatting en afsluitende plenaire discussie
16.15   drankje met garnituur

vakbondswerk, de ‘nieuwe’ OR en de kwaliteit van arbeid (dr. R. Vreeman)

Na zijn studie arbeids- en organisatiepsychologie werd Ruud Vreeman vakbondsman (net als zijn beide grootvaders), eerst bij de NVV en daarna bij de FNV.  Ruud Vreeman is onder andere duo-partijvoorzitter van de PvdA geweest, lid van de Eerste en Tweede Kamer geweest en heeft verschillende burgemeestersposten vervuld.

Hij promoveerde op een proefschrift met de titel Vakbondswerk en de kwaliteit van arbeid. In zijn bijdrage deze middag geeft hij een beschouwing op de actualiteit en het belang van deze begrippen; ‘het vakbondswerk, de nieuwe rol van de OR en de kwaliteit van arbeid en bestaanszekerheid anno 2017’.

wetgeving en voortgaande flexibilisering van arbeid (mr. Huub de Pont)

Huub de Pont is arbeidsrecht advocaat sedert 1983. Hij heeft zijn opleiding Nederlands Recht genoten aan de Universiteit van Tilburg (1982). Huub is bestuursvoorzitter van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten te Breda/ ’s-Hertogenbosch. Daarnaast is Huub lid van de VAAN, de landelijke vereniging voor arbeidsrechtadvocaten.

De afgelopen jaren heeft de voortgaande flexibilisering arbeid een vogelvlucht genomen. Hoe verhoudt de veranderende wetgeving (zoals onder andere Wet Werk en Zekerheid en Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren) zich hiertoe? En hoe zit het met de bescherming van de medewerker? Huub geeft in zijn bijdrage antwoord op onder andere deze vragen.

Praktisch

Inschrijven kan via deze link of via info@mzservices.nl o.v.v. Themabijeenkomst DeprezGebouw 29 juni.
De kosten bedragen € 75,- per deelnemer.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.