Bereid jouw OR voor op een arbeidsvoorwaardenoverleg

09 november 2017

Onderhandelen over arbeidsvoorwaarden komt steeds vaker op het bordje van de OR. Bereid je voor met een training arbeidsvoorwaarden van MZ Services.

Wat als je ineens aan de onderhandeltafel zit

Onderhandelen over de cao is al jaren een taak van vakbonden. Nu die de laatste jaren rap terrein verliezen, verschuift deze taak langzamerhand steeds vaker naar de OR. Zij werken bijvoorbeeld onderdelen van sector-cao’s uit voor hun eigen organisatie of brengen zelfs een complete arbeidsvoorwaardenregeling tot stand. De training arbeidsvoorwaarden zorgt dat jouw OR waar nodig zijn poot stijf kan houden en tegelijkertijd nog met het management door een deur kan.

Kom uit die spagaat

Waar vakbondsleden na een stevig arbeidsvoorwaardengesprek vertrekken, komen OR-leden hun baas een uur later weer tegen. De vakbond komt voor zijn leden op, de ondernemingsraad neemt de belangen van de hele onderneming in acht. Als het personeel keiharde eisen formuleert, is dat dan in het belang van het bedrijf? Je leert in onze training arbeidsvoorwaarden welke middelen jij hebt om druk uit te oefenen en hoe je ieders wensen zo goed mogelijk behartigt.

Spijker jouw basiskennis bij

Zonder goede argumentatie heeft niemand ooit een discussie gewonnen. Zorg dus dat jouw OR weet waar hij het over heeft. MZ Services geeft jou alle basiskennis die je nodig hebt om een arbeidsvoorwaardengesprek goed voorbereid in te gaan. We behandelen onder meer primaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioen, looneisen, verlof en sociale zekerheid.

Een training arbeidsvoorwaarden van een expert

Onze specialisten zijn door de wol geverfd en weten precies welke vaardigheden er nodig zijn voor een constructief gesprek. In twee dagdelen brengen zij jou alles bij wat je moet weten. Uiteraard zorgen ze dat de training arbeidsvoorwaarden aansluit op jouw sector en sluiten de voorbeelden en cases naadloos aan bij de realiteit. 

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.