Volg een training voor de medezeggenschap

15 juni 2017

De gemeente Winterswijk maakt bij MZ Services gebruik van advies en training voor haar medezeggenschap. Bekijk hoe deze samenwerking verloopt.

Advies en training voor de medezeggenschap

Eigenlijk kwam de OR van de gemeente Winterswijk per toeval uit bij MZ Services. Toen hun vaste coach de jaarlijkse training voor de medezeggenschap plotseling af moest zeggen, besloten zij op zoek te gaan naar een vervanger. Via via kwamen ze uit bij Susanty Nap. Dat beviel vervolgens zo goed dat zij in goed overleg met beide trainers besloten om over te stappen. OR-voorzitter Monique de Jong: “Het was een natuurlijk moment om een nieuw pad in te slaan.”

Verandering van spijs doet eten

Monique: “De overstap kwam door een samenloop van omstandigheden. Buiten dat de vaste coach afzegde, was ook onze ondernemingsraad voor een groot deel vernieuwd. Het leek daarom een goed idee om eens een andere coach te proberen. We waren direct tevreden over Susanty. Ze was uitstekend voorbereid, werkte alles naderhand goed uit en bleek zeer flexibel. We konden ter plekke onderwerpen inbrengen die op dat moment actueel waren voor ons en verwerkte deze moeiteloos in haar training voor onze medezeggenschap.”

De ontmanteling van de sociale werkplaats

De OR van de gemeente Winterswijk houdt zich samen met twee andere gemeenten bezig met de ontmanteling van de sociale werkplaats Hameland. Susanty was ook daar al betrokken bij het project. Ze begeleidt de speciaal ingerichte OC met training en advies. Daarnaast helpt ze de OR van de gemeente Winterswijk bij adviesaanvragen over de ontmanteling. “Daarbij gaat het zowel over de voorbereiding als over de vragen over het instellingsbesluit”, vertelt Monique.

Doelgroepgericht te werk gaan

De werkwijze van Susanty viel meteen bij Monique in de smaak. “Ze werkt zeer gestructureerd en duidelijk. Ze tikt bijvoorbeeld altijd even een samenvatting van onze gesprekken zodat er voor niemand onduidelijkheden zijn. Daarnaast past ze goed bij de doelgroep. De OC’s van de OR’en zijn namelijk erg verschillend in samenstelling, met ook leden met een verstandelijke of fysieke beperking. Susanty weet precies hoe ze met iedereen om moet gaan.”

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.