MZ Services geeft goed advies bij een overname

Een overname kost veel tijd en energie. Zeker wanneer het twee keer achter elkaar gebeurt. Het overkwam de OR van bouwbedrijf Van Enckevort. Ze vroegen MZ Services om hen bij te staan in deze spannende periode. OR-voorzitter Wim Fleurkens: “Ze hielpen ons om onze standpunten te verdedigen en herinnerden ons eraan dat we moeten blijven communiceren.”

Een basiscursus bereidt je voor

Dat Van Enckevort verkocht zou worden, was geen nieuws. Op het moment dat Wim OR-voorzitter wordt, is hij daar al van op de hoogte. Wanneer en aan wie is dan nog niet bekend. “Als OR vonden we het belangrijk om ons met een basiscursus op de overname voor te bereiden. Dat beviel goed. Charlotte en Patrick luisterden aandachtig naar ons en brachten de materie op een luchtige manier. MZ Services leerde ons dat de OR er voor de directie is om mee te overleggen.”

Image
Wil je als OR een vliegende start maken? Volg dan een basistraining.

Ken je rechten met advies bij de overname

Op het moment dat de overname startte, won Wim graag het advies van MZ Services in. “We hoefden zeker niet van alles wat te vinden, maar we wilden wel weten waar onze rechten liggen. MZ Services hielp ons bijvoorbeeld om het sociaal plan op de kleine lettertjes te checken, zodat we zeker wisten dat alles netjes geregeld was.”

MZ Services hielp ons op cruciale momenten in het overnametraject en heeft ons goed bijgestaan. Dat compliment verdienen ze.

Opgegaan in een GOR

Inmiddels is Van Enckevort overgenomen. Eerst door Polvo en vlak daarna is Polvo overgenomen door Grafton. De OR werd daarmee opgeheven. Wim en een OR-collega zijn wel lid geworden van een grotere GOR. “De eerste overleggen verliepen goed. We worden serieus genomen en iedereen houdt ons op de hoogte. Het is fijn om zo stevig in onze schoenen te staan.”

Uitstekend bijgestaan

Wim had de overname niet zonder hulp van MZ Services willen doen. “Inhoudelijk zijn ze sterk, daar hebben we veel aan gehad. Daarnaast zijn het ook gewoon fijne mensen. Serieus, maar ze staan ook open voor een grapje. Dat sloot perfect aan bij ons familiebedrijf. Zeker in zo’n spannend traject was het fijn om zo’n vertrouwde basis te hebben om op terug te vallen.”

Ken je rechten en plichten als ondernemingsraad. MZ Services helpt je bij een overname graag met advies op maat.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.