De workshops tijdens het Hap Stap festival zijn bekend

12 december 2019

En tijdens deze editie wordt de medezeggenschap tot kunst verheven. Want zeg maar eerlijk; als OR-lid weet je van alle aspecten van je organisatie af – op gebied van HR, wet- en regelgeving, pensioenen maar tegelijkertijd ben je ook een slimme onderhandelaar, teamspeler en bewaak je de werkprocessen van je OR. Da’s een knap kunstje.

Tijdens het Hap Stap festival praten we je bij over de laatste ontwikkelingen binnen actuele OR-thema’s, kun je jouw vraagstuk voorleggen aan een adviseur en ontmoet je andere OR-leden om ervaringen uit te wisselen. Tot ziens op 7 februari!

De workshops

De kunst van het onderhandelen

Door: Wieteke Krol van MZ Services

Wieteke KrolGelijk hebben in het overleg met de bestuurder betekent lang niet altijd ook gelijk krijgen, weet ieder OR-lid na verloop van tijd. Om gelijk te krijgen, om maximaal resultaat te halen uit het overleg, zal de OR heel goed moeten zijn in het effectief beïnvloeden van en onderhandelen met de bestuurder. Iedere bestuurder heeft daarbij zijn of haar eigen ‘gebruiksaanwijzing’. Soms kan die zelfs wijzigen per onderwerp: hoe belangrijk is dit specifieke onderwerp voor de bestuurder? 

Wieteke neemt je mee in de kunst van het onderhandelen, hoe je als OR de bestuurder effectief kunt beïnvloeden. Wieteke vertelt je hier meer over in haar video.

De kunst van een goed pensioen opbouwen

Door: Theo Gommer van &Gommer Pensions Group

Theo GommerEr is veel te doen over de pensioenleeftijd, maar de tijd daarvoor is natuurlijk de tijd dat je nog invloed hebt op wat er op jouw pensioenleeftijd gebeurt. Als tweede belangrijkstearbeidsvoorwaarde is pensioen een serieus onderwerp voor jouw OR. Theo Gommer is pensioenexpert en weet precies wat elementen zijn waar jouw OR op moet letten bij de pensioenregeling van jouw organisatie. Hij vertelt je er meer over in zijn video.

De kunst van de WAB doorgronden

Door: Wim Wetzels van ABGL

Wim WetzelsOp 1 januari 2020 gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in. Met deze nieuwe arbeidswet wil het kabinet het verschil tussen flex- en vast werk verkleinen. Er is veel informatie te vinden over de WAB, de nieuwe maatregelen en het effect ervan. Alleen: de meerderheid van de artikelen en blogs is bedoeld voor werkgevers. Maar weet je wat er voor jou als werknemer gaat veranderen? Wim neemt je mee in de ontstaansgeschiedenis van deze wet en de toepassing hiervan voor jouw organisatie. Hij vertelt je er meer over in zijn video.

De kunst van balans houden vanuit systeemdenken

Door: Charlotte Muller van Vlot coaching en training

Charlotte MullerIn haar workshop systemisch werken leert Charlotte je in 4 stappen nieuw gedrag aan. Charlotte kijkt samen met de deelnemers van de workshop naar hun gedrag in bepaalde situaties. Charlotte: “Welk gedrag laat je vaak zien? Waar komt het vandaan en hoe kun je dat herkennen? We bespreken wat een ‘systeem’ is en hoe je er onderdeel van uitmaakt. We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen en onze vriendenkring.” Met de inzichten vanuit het systeemdenken, kun je als OR effectiever werken. Charlotte vertelt je hier meer over in haar video.

 

Programma en locatie

Hap Stap festival MZ Services vindt plaats op vrijdag 7 februari 2020 op ons kantoor in Tilburg aan de Charles Stulemeijerweg 17. Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur: ontvangst
14.00 uur: workshopronde 1
15.30 uur: workshopronde 2
16.30 uur: borrel

Mis het Hap Stap Festival niet en schrijf je in


Mis het leukste evenement van MZ Services niet! Vrijdagmiddag 7 februari 2020 vanaf 13.30 uur in Tilburg. Schrijf je meteen in, er zijn maximaal 50 kaarten te koop. Voor € 25,- volg je twee workshops en kun je bijpraten met verschillende OR-leden of spreek je een van onze adviseurs. 

  • Op wie mogen we rekenen?
  • Hoe kunnen we je bereiken?
×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.