Bas Torjuul

OR-adviseur en -trainer Bas Torjuul helpt OR-en al ruim 25 jaar met onderwerpen als reorganisaties, fusies, andere organisatieveranderingen, complexe HR-vraagstukken en het ontwikkelen van een goed werkende medezeggenschapsstructuur. Hij traint jouw OR op een praktische manier in gespreksvaardigheden, onderhandelen en zorgt ervoor dat de OR als team goed draait. Bas staat niet alleen de OR bij. Ook een directie, management of hr-afdeling helpt hij verder, want ‘verbinden’ en ‘samenwerken’ staat bij hem voorop. 

Bas Torjuul van MZ Services traint jouw OR op een praktische manier. Op constructieve wijze het gesprek aangaan

Bas helpt jouw OR graag met een adviestraject rond een lastige organisatieverandering. Hoe hij dit aanpakt? Hij bereidt de OR inhoudelijk goed voor. Een inhoudelijke onderbouwing vormt namelijk de basis van elk goed advies. Maar het resultaat telt. Het bedenken van een doordachte tactiek speelt daarbij ook een belangrijke rol. Tenslotte zorgt Bas ervoor dat je als OR op een scherpe, maar constructieve manier het gesprek aan kunt gaan met de bestuurder. 

Goed verplaatsen in belangen van OR én bestuurder

Als het nodig is, neemt Bas ook plaats aan tafel. Hij benoemt de dingen waar de OR soms drempelvrees of te weinig ervaring voor heeft. Ook zorgt hij voor een goede dialoog. Bas zet hierbij zijn talenten in; hij is analytisch en kan goed structuur bieden. Omdat Bas ook werkzaam was als organisatieadviseur, en daarbij aan ‘de andere kant van de tafel’ zat, kan hij zich goed verplaatsen in zowel de belangen van een OR als die van een directie of management. 

Ik vind het belangrijk dat een OR zich bij een zware organisatiewijziging voldoende gehoord voelt. Met als resultaat afspraken over de dingen waar de achterban zich druk om maakt. Vaak is hier een spanningsveld, maar om dit traject voor beide partijen goed te begeleiden, daar krijg ik een kick van.
Bas Torjuul

Praktische aanpak

Bas houdt van een pragmatische aanpak. Het ‘zware’, theoretische deel slaat hij liever over. Een OR heeft namelijk meer aan handvatten waar je ook in de praktijk iets mee kunt. Tijdens de training of het adviestraject houdt deze trainer er graag de luchtigheid en positiviteit in, want een beetje relativeren helpt het proces verder.  

Industrie en sociale werkvoorziening 

De industrie is een sector waar het hart van Bas sneller van gaat kloppen. De OR-trainer vindt het fijn om op zijn manier een bijdrage te leveren aan de continuïteit van het bedrijf. Bas kan zich door zijn ervaring in de industriële sector ook goed verplaatsen in het hele proces van ‘iets maken’ en alles wat daarbij komt kijken, ook OR-gerelateerd. Ook in de zakelijke dienstverlening helpt hij OR-en graag verder. Zijn andere specialiteit is bedrijven in de sociale werkvoorziening. 

Bas helpt jouw OR graag verder en gaat de verbinding aan met de bestuurder

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.