De wereld van medezeggenschap: het bloed van Paul Smarius gaat er sneller door stromen. Als adviseur-trainer bij MZ Services brengt hij de ondernemingsraad en de bestuurder nader tot elkaar. 

Eerste hulp bij frictie

Vooral het spel tussen de ondernemingsraad en de bestuurder vindt Paul interessant. “Er treedt soms frictie op. De partijen lijken dan tegenover elkaar te staan, maar in mijn overtuiging hebben beide partijen hetzelfde belang. Namelijk: zorg dragen voor het goed functioneren van de organisatie. Ze willen de organisatie allebei naar een hoger plan tillen.” Paul brengt ze dichter bij elkaar en helpt ze door training en advies om te zorgen voor bewustwording van ieders rol. 

Harde en zachte kant

Paul stortte zich op de studie rechten, studeerde een tijdje in Engeland, en zette zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt als advocaat. “Daar specialiseerde ik me in het arbeidsrecht en alles wat daarmee te maken heeft, waaronder medezeggenschap.” Daarna ging hij als interim professional bij YSE aan de slag met projectmanagement en organisatieveranderingen. “Hier bij MZ Services komt alles mooi samen. De afgelopen jaren keek ik bij veel organisaties binnen en die ervaringen neem ik mee. Bij MZ combineer ik de harde kant van het arbeidsrecht met de zachte kant binnen organisaties: wat voor een cultuur is er aanwezig en hoe gaan mensen met elkaar om?” 

De stijl van Paul Smarius

Paul heeft een positieve instelling en een gezonde portie gezelligheid. “Ik werk op basis van vertrouwen bij mij staan mensen automatisch met 3-0 voor. Als je vertrouwen geeft, krijg je dat ook terug.”  

Werk samen met Paul en ga samen voor hetzelfde doel.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.