Rolf dWilde heeft hart voor de zorg, waarin hij zijn hele werkende leven doorbracht. Nu is hij adviseur-trainer bij Zetje: hij zet zijn kennis van de beroepsgroep in om meer medezeggenschap te realiseren.  

Gas terugnemen

“We zijn snel geneigd om problemen direct op te lossen. Maar vaak is het beter om even wat gas terug te nemen, achterover te leunen en mensen zelf te laten brainstormen. Er wordt al te veel óver in plaats van mét de beroepsgroep gesproken.” Rolf weet er alles van. Hij begon ooit als verpleegkundige in de psychiatrie, zag dat het beter kon en begon aan een managementopleiding. Daarna werkte hij achttien jaar bij NU’91, beroepsorganisatie voor de zorg.  

Politiek apparaat 

Toen de coronaperiode aanbrak, lobbyde hij voortdurend in de politiek. “We spraken wekelijks met ambtenaren en Kamerleden over datgene waar de beroepsgroep tegen aanliep. We schreven mee aan moties en waren direct betrokken bij de totstandkoming van de zorgbonus.” Maar dat politieke apparaat is veel te stroperig. “In cao-gesprekken maakten we afspraken over medezeggenschap, maar dat waren vaak dooie letters op papier.” Bij Zetje is hij van waarde voor de beroepsgroep. “Mensen helpen voor zichzelf op te komen, dat is mooi en waardevol om te doen.”  

De stijl van Rolf de Wilde

Mensen helpen om zelf met een oplossing voor een probleem te komen, daar krijgt Rolf energie van. Als adviseur-trainer bij Zetje laat hij vanuit zijn gevoel voor eigen verantwoordelijkheid mensen zelf nadenken. “Ik faciliteer en help, maar spoor mensen aan om zélf oplossingen voor problemen te bedenken.”  

Ontdek wat Rolf voor jou kan betekenen.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.  

Subtitel van de pop-up

Titel van de pop-up

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,in quis.
Call to action