Vacature adviseur-trainer

Jij wordt enthousiast van mensen en organisaties in ontwikkeling. Je staat stevig in je schoenen wanneer je (online) voor een groep staat. Je houdt ervan om in inhoudelijke stukken te duiken en anderen hierover te adviseren. Je zit helemaal op je plek bij een organisatie waar je de ruimte krijgt voor jouw persoonlijke ontwikkeling. En je bent ervan overtuigd dat organisaties beter worden door directe invloed van medewerkers. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn we dringend op zoek naar jou!

Over MZ Services

MZ Services

Wij geloven dat medezeggenschap en participatie bijdragen aan een beter functionerende organisatie. Vanuit die optimistisch idealistische overtuiging werken we aan het versterken van de samenwerking tussen mensen die samen de organisatie vormen. We helpen belangen samen te brengen door een dialoog te faciliteren tussen OR en bestuurder en tussen medewerkers en leidinggevenden. Lees meer over MZ Services. MZ Services is, samen met Geerts & Partners en &BAS deel van Yris. Meer over Yris vindt je op www.yris.nu.

De functie van adviseur/trainer

Als adviseur/trainer ondersteun je organisaties bij vraagstukken op het gebied van arbeidsverhoudingen, organisatieontwikkeling en medezeggenschap. Dat kan door een training te geven aan een ondernemingsraad, maar ook door de directie te helpen om goede ideeën binnen de organisatie en bij medewerkers te laten landen. Je vindt het een uitdaging om een ingewikkeld proces te begeleiden, maar ziet ook een uitdaging in het uitspitten van een inhoudelijk thema. Je doet dat vanuit een rol als trainer, adviseur en sparringpartner. Je houdt je daarom bezig met:

 • Trainingen op maat verzorgen. Iedere organisatie is anders en ook elke ondernemingsraad of directie heeft zijn eigen vraagstukken of specifieke aandachtspunten. Je achterhaalt wat de behoefte is en stelt hiervoor een trainingsprogramma op maat op en voert dit ook uit.
 • Advisering. Een reorganisatievoorstel beoordelen, een nieuwe organisatievisie opstellen, een nieuwe personeelsregeling interpreteren, medezeggenschap vernieuwen. Uiteenlopende vraagstukken die specifieke kennis van, ervaring met en gevoel bij organisaties, mensen en arbeidsverhoudingen vragen. Jij verdiept je in de materie, schakelt waar nodig met jouw collega’s en brengt gedegen adviezen uit.
 • Acquisitie en relatiebeheer. Je beheert je eigen klantenportefeuille. Je stelt offertes op. Je handelt proactief bij klantvragen. Je weet wat er speelt bij jouw klanten en wat er gaande is in de markt.
 • Interne bijdragen: MZ Services is deel van Yris. Je draagt bij aan het succes van Yris en MZ Services door het ontwikkelen van ideeën, het bijdragen aan interne processen en het uitdragen van onze boodschap: samen zie je meer!

Hoe ziet een werkweek eruit als adviseur/trainer?

Wieteke Krol is sinds 2017 adviseur/trainer bij MZ Services en zij vertelt:

Wieteke Krol

Als trainer-adviseur bij MZ Services is geen enkele werkweek hetzelfde en dat maakt mijn werk voor mij extra leuk en uitdagend. In een werkweek verzorg ik bijvoorbeeld  twee of drie dagen een training voor een ondernemingsraad. Deze training kan bestaan uit  de voorbereiding op een reorganisatie of een aanpassing in het personeelsbeleid maar kan zich ook richten op het ontwikkelen van verschillende vaardigheden zoals onderhandel- of vergadertechnieken. Heel vaak is het overigens een combinatie van deze onderdelen.

Niet voor niks is de functie van adviseur-trainer een dubbelrol: je geeft trainingen maar je adviseert ook. Daarbij moet je denken aan onderwerpen als hybride werken, arbo of een reorganisatie, maar ook aan het geven van advies aan een bestuurder die moeilijkheden ondervindt met zijn ondernemingsraad.

De rest van een week kan bestaan uit het voorbereiden van maatwerktrainingen, acquisitie en relatiebeheer, overleggen met collega’s over de beste aanpak voor een klant, het schrijven van een blog voor de website en/of het opnemen van een filmpje voor Studio MZ, ons online community platform.  MZ Services is een fijne organisatie, met veel mogelijkheid om eigen initiatief te nemen én regelmatig informele momenten met elkaar, zoals bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel of het vieren van de verjaardag van ons bedrijf. Wil je meer weten over mijn functie of over MZ Services? Bel of mail mij gerust! wieteke.krol@mzservices.nl / 06-30955714″

Functie-eisen; dit vragen we

 • Je hebt een hbo-/wo-opleiding op het gebied van bestuurs- of organisatiekunde, MER, bedrijfskunde, hrm etc.
 • Je kijkt met een open vizier naar de wereld en denkt autonoom.
 • Je bent zelfsturend en resultaatgericht.
 • Je bent representatief en je hebt gevoel voor commercie.
 • Je bent in staat om op verschillende niveaus verbinding te maken en samen te werken.
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een pre.
 • Affiniteit met of specifieke kennis van een van de sectoren overheid, zorg en/of profit is een pre.
 • Kennis van en ervaring en affiniteit met arbeidsverhoudingen en medezeggenschap is een pre.

Competenties

Coachen – Energie –  Lef – Flexibel – Omgevingsbewustzijn – Ondernemerschap – Organisatiesensitiviteit –  Netwerken – Zelfstandig – Creatief

Wat bieden we jou

Bij MZ Services zien wij onze mensen als de kracht van onze organisatie. Daarom bieden wij een uitdagende omgeving waar jij veel invloed hebt op je eigen werk en ontwikkeling. Er is ruimte om te leren van/binnen de organisatie en we bieden goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Dit alles in een informele sfeer, waar plezier maken met elkaar en hard werken samen gaan. Daarbij bieden wij een marktconform salaris, een uitstekende pensioenregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werk faciliteren we door middel van een leaseauto, laptop en telefoon.

Diversiteit en inclusie bij Yris en MZ Services

Op 1 juli 2021 tekende Yris  het Charter Diversiteit van SER Diversiteit in Bedrijf. Yris wil zich richten op het vergroten van diversiteit en inclusie in breed opzicht. Dat betekent dat Yris intern investeert in een meer diverse medewerkerspopulatie op alle terreinen. Vanuit de kernwaarde ‘menswaarde’ staat Yris expliciet voor een werkomgeving waarin mensen zichzelf kunnen zijn, ongeacht hun religieuze overtuiging, etnische achtergrond, seksuele voorkeur of eventuele arbeidsbeperking. Het aantrekken van meer divers talent maar ook het door nieuw beleid en de uitvoering daarvan actief creëren van het juiste klimaat, gaat voor Yris hand in hand met het investeren in en het waarderen van meer verschil. Vanuit deze overtuiging roepen wij met nadruk ook mensen op te reageren, voor wie het ervaren van gelijkwaardigheid en inclusie in onze samenleving niet vanzelfsprekend is.

Reageren

Spreekt dit profiel je aan en herken jij jezelf hierin? Stuur dan een korte motivatie met cv naar info@mzservices.nl ter attentie van Dominique Coppens (officemanager MZ Services). Wij kijken uit naar jouw reactie!
De OR hoeft zich vaak niet te bemoeien met het pensioen. Raadpleeg de beslisboom voor meer informatie.

“De achtergrond van onze medewerkers varieert van arbeids- en organisatiepsychologie tot personeelswetenschappen, van beleids- en organisatiewetenschappen tot rechten. Wat ons bindt, is de overtuiging dat werknemersparticipatie een succesfactor is voor organisatieverandering. Samen met een gezonde dosis lef en energie!’’

Patrick Hüngens, directeur MZ Services

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.