Home > Referenties > Ziekenhuis in Eindhoven

“MZ Services heeft een mooie mix van kwaliteiten in huis.”

Wat de OR van het betreffende ziekenhuis – landelijk bekend om hooggespecialiseerde zorg bij kanker en hartziekten, regionaal leidend als het gaat om de behandeling van overgewicht en nierfalen – van MZ Services heeft geleerd? OR-voorzitter Karin Hurkens: “Zoveel, maar ik denk dat proactief te werk gaan het belangrijkste is. We slaan de bestuurder niet met de WOR om de oren, maar zetten in op samenwerking.”

Proactief te werk gaan

Toen Karin 8 jaar geleden begon als OR-lid, werkte de ondernemingsraad van het ziekenhuis vooral reactief. “Beleidsstukken werden soms tot op de puntkomma nagekeken. MZ Services hielp ons de omslag naar meer proactiviteit te maken. De kwaliteit van onze adviezen is nu beter en we hebben meer invloed, waardoor we de belangen van onze achterban beter kunnen behartigen. Dat is tenslotte waar het OR-werk om draait.”

Karin Hurkens:Karin Hurkens

“MZ Services hielp mij om een eigen visie op het OR-werk te krijgen.”

Een serious game is serieuze lol

Het aanbod in serious games ervaart Karin als een belangrijke meerwaarde. “Een spelvorm koppelt theorie en praktijk aan elkaar. Een trainingsacteur speelt dan bijvoorbeeld een lid van onze Raad van Bestuur. En onze vaste trainer Didi geeft vervolgens direct feedback op ons handelen. We gebruikten de serious game bijvoorbeeld al een keer om nieuwe OR-leden kennis te laten maken met het werk. Maar ook voor ervaren OR-leden blijven ze hartstikke leuk en leerzaam.”

Serious gaming is een fantastische manier om droge theorie te laten beklijven in de praktijk.

Situationeel begeleiden

Situationeel begeleiden vindt Karin een van Didi’s grootste krachten. “Ze voelt per situatie perfect aan welke strategie het beste past. Neem bijvoorbeeld de verdeling van de projectgroepen. Didi liet ieder kiezen waar ze het best in zijn: beeld-, oordeels- of besluitvorming. Vervolgens maakte ze groepen die steeds uit de juiste verhouding van de drie bovengenoemde competenties bestond. Mensen zaten daardoor op basis van competentie bij elkaar in plaats van persoonlijke voorkeur.” 

MZ Services biedt ons een totaalpakket en is door de persoonlijke aanpak erg prettig om mee te werken.

Diverse expertises vormen samen één totaalpakket

Niet iedereen bij MZ Services heeft dezelfde expertise, maar er is enorm veel kennis in huis “Didi is er eerlijk over wanneer een collega van haar meer van een onderwerp weet en koppelt ons dan. Het contact is sowieso erg persoonlijk en laagdrempelig. En ook feedback wordt professioneel en serieus opgepakt. Dat is echt een pluspunt. Ik ben gewoon enorm tevreden.”

Speel net als deze OR een serious game om jouw kennis op te frissen. 

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.