Home > Referenties > Gemeente Helmond

MZ Services helpt OR Gemeente Helmond bij reorganisatie

De OR Gemeente Helmond schaakt vanwege de reorganisatie op twee borden. MZ Services helpt door juridische kennis te verstrekken en ervaring te delen.

We werken nu allemaal met Angélique

De ondernemingsraad van de Gemeente Helmond is momenteel druk. Voornamelijk zijn ze bezig met de reorganisatie die speelt, maar de besluitvorming op andere vlakken gaat in de tussentijd gewoon door. “Het is schaken op twee borden”, zegt OR voorzitter Jolanda Frerichs. Omdat de leden juridisch gezien niet dezelfde rugzak aan kennis dragen, maakt de OR gebruik van de ervaring en kunde van Angélique van de Velde, senior adviseur en trainer bij MZ Services.

De OR’en met elkaar verbonden

“Iedere week hebben we fusieoverleg met meerdere betrokken ondernemingsraden”, vertelt Jolanda. “Angélique zit daarbij iedere keer aan tafel en heeft ons qua kennisniveau met elkaar verbonden. Bij de start van de reorganisatie was er een tweede adviseur betrokken die werd ingehuurd door een andere ondernemingsraad. Angélique helpt ons inmiddels allebei. Ze is altijd op de hoogte van wat er speelt en is juridisch goed onderlegd. Daarbij maakt ze zaken SMART en legt ze heel helder uit wat de gevolgen zijn en welke strategische koers de juiste is. Dit laatste is belangrijk omdat je niet van alle wettelijke zaken op de hoogte kunt zijn en je je ook wilt kunnen richten op de inhoud.”

Bij de start van de reorganisatie was er een tweede adviseur betrokken die werd ingehuurd door een andere ondernemingsraad. Angélique helpt ons inmiddels allebei. Ze is altijd op de hoogte van wat er speelt en is juridisch goed onderlegd.
Jolanda Frerichs - OR voorzitter

Vaste waarde

“Angelique was al adviseur bij onze OR voordat ik voorzitter werd. Ze is een vaste waarde bij onze besluitvormingen. Adviezen die ze uitbrengt over meer gangbare zaken gaan op afroep, maar voor zoiets groots als de reorganisatie komt ze wekelijks langs. In drukke tijden zoals nu bel ik haar regelmatig of ik stuur een appje. Wanneer je weet waar je over praat, kun je ook betere besluiten vormen en een koers uitzetten. Angélique heeft dan haar werk goed gedaan: ze liet ons de mogelijkheden zien en wij waren gewapend met genoeg kennis om een advies uit te brengen.

Succesvolle samenwerking

“Ik vind de samenwerking succesvol wanneer ze de ondernemingsraad op een gemeenschappelijk kennisniveau brengt. Wanneer ze ons kan sturen en attenderen op de valkuilen, maar ook wanneer ze meerdere aspecten van het verhaal laat zien die voor denkvoer zorgen.”

Benieuwd naar alle succesverhalen van MZ Services?

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.