Home > Referenties > Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen

Training en advies OR Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen

De OR van Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen is klant van het eerste uur bij MZ Services. OR-voorzitter Daniëlle van de Wege: “MZ Services is een betrouwbare partner die echt luistert naar wat wij te vertellen hebben. De trainer is bereikbaar, steevast bereid om te helpen en staat open voor nieuwe ideeën. Dat is echt heel fijn.”

Afspraak is afspraak

Professionaliteit is soms ook erkennen dat je iets niet weet. “MZ Services zal mij nooit een ongefundeerd antwoord geven. Als ik een vraag stel waar niet direct een antwoord op is, zeggen ze dat eerlijk. Je kunt er van op aan dat ze er altijd op terug zullen komen binnen een dag of twee. Hetzelfde geldt als ik hen niet te pakken krijg aan de telefoon. Ik word altijd snel teruggebeld, zelfs als ik geen voicemail achterlaat.”

Advies en richting voor de OR Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen

De wereld van de kinderopvang is continu in beweging. Zeker nu het integraal kindcentrum zijn intrede doet in Nederland. “Zeeuws Vlaanderen loopt hierin qua ontwikkeling voorop en wij willen als OR graag anticiperen. Onze trainer Maarten helpt ons met advies en sturing. Hij zet zijn bedrijfskundige achtergrond in om strategische stappen met ons uit te stippelen. Daarnaast weet hij precies aan welke wetten en regels wij gebonden zijn”, vertelt Daniëlle.

“Maarten luistert echt naar ons. Zo kwam hij vorig jaar eens een koffierondje doen, gewoon zomaar. Even praten hoe het ervoor staat. Die commitment doet echt enorm veel voor onze klanttevredenheid. Het is geen gespeelde interesse, maar oprechte belangstelling.” – Daniëlle van de Wege, voorzitter van de OR Kinderopvang West Vlaanderen

Geen uurtje factuurtje

Echte aandacht is een belangrijke kernwaarde van MZ Services. Daniëlle beaamt dit: “Het is geen bedrijf waarbij je er na een telefoongesprek van vijf minuten direct een factuur op de mat valt. Maarten steekt tijd en aandacht in ons bedrijf. Hij snapt bijvoorbeeld heel goed hoe de bijzondere relatie met ons bestuurder in elkaar steekt. Hij respecteert deze band en probeert ons niets op te dringen. Dat werkt erg fijn.”

Hoewel MZ Services eigenlijk geen ervaring had met een OR binnen de wereld van de kinderopvang, weten zij ons perfect te begeleiden. De bedrijfskundige achtergrond van Maarten zorgt dat hij bedrijfsprocessen haarfijn in beeld weet te brengen.
Daniëlle van de Wege - voorzitter van de OR Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen

Na een pauze de draad weer opgepakt

Een aantal jaar geleden twijfelde de OR Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen of MZ Services nog wel bij hen paste. “De vorige trainer was geen match meer en we keken korte tijd verder. Toch kwamen we weer terug bij MZ Services. In het begin was ik sceptisch, maar inmiddels ben zo enthousiast dat ik Maarten zelfs introduceerde bij een collega kinderopvang.”

“Maarten kent ons en weet wie wij zijn zijn als OR. Hij heeft oog voor de bijzondere relatie die wij hebben met de bestuurder en probeert deze niet te ondermijnen. Niet dat hij haar met fluwelen handschoenen aanpakt hoor, hij durft altijd te zeggen waar het op staat.” – Daniëlle van de Wege

Gedegen advies

De OR van Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen wint geregeld advies in, met name bij reorganisaties en fusietrajecten. Daniëlle: “Maarten nam het reorganisatieplan grondig door en besprak dit uitgebreid met ons. Hij geeft context aan het ingewikkelde traject en bereidt ons voor op wat er komen gaat. Tot nu toe had hij elke keer gelijk.”

Benieuwd naar alle succesverhalen van MZ Services?

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.