Home > Referenties > Thebe

Vliegende start voor nieuw OR-team

Wie

Jeugdzorg instelling

Opdracht

Ondersteuning aan nieuw OR-team

Aanpak

Training van OR-leden over rol en functie, training effectief overleggen

Vragen

Het nieuwe team van negen mensen stond voor een aantal belangrijke vragen. Vice-voorzitter Catharina Heijblom: “Thebe heeft ook een Centrale Ondernemingsraad (COR) waarin we een vertegenwoordiger hebben. We vroegen ons af wat onze rol als decentrale OR moest zijn en op welke onderwerpen we konden inspelen.” De advsieur van MZ Services geeft een tweedaagse training over de rol en functie van een OR.

Onze leden werken verspreid over meer dan veertig gebouwen in Midden- en West-Brabant en hebben met verschillende thematieken en culturen te maken. Door deze training stonden de neuzen dezelfde kant op.
René van Gils - voorzitter OR Thebe

Effectief overleggen

Begin dit jaar volgt een training hoe de OR effectief kan reageren op stukken van de directie. “Onze directeur is heel open en informeert ons goed”, aldus Heijblom. ”In het begin gingen we overal te gedetailleerd op in. Daarom hebben we in januari een specifieke training gevolgd waarin MZ Services ons leerde eerst onze strategie te bepalen en die daarna te blijven volgen door kritisch naar elkaar te zijn op de inhoud. Dankzij dit soort trainingen van MZ Services vergroten we onze toegevoegde waarde.”

Benieuwd naar alle succesverhalen van MZ Services?

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.