Home > Training > Adviesbrieven tot in de details

Adviesbrieven tot in de details

Het schrijven van (concept) adviesbrieven is een taak die bij veel ambtelijk secretarissen wordt neergelegd. Het valt niet altijd even mee om adviesbrieven te schrijven waarin het advies van de OR goed wordt verwoord en die goed aansluiten op de adviesaanvraag zelf. Denk aan de opbouw, de juiste toon en natuurlijk de inhoudelijke adviezen zelf. Vanwege de bijzondere bevoegdheid van de OR om op een aantal onderwerpen advies te geven, is een zorgvuldige en complete adviesbrief is must. In deze training gaan we heel praktisch aan de slag met het ontwikkelen van de vaardigheid om adviesbrieven te schijven. Neem je laptop mee!

Resultaat

Na deze training heb je inzicht in de opbouw van adviesbrieven en heb je de vaardigheid (verder) ontwikkeld om voor de OR (concept) adviesbrieven op te stellen. Bij deze training bespreken we ook de procedures rondom artikel 25 en werken we met jouw eigen casuïstiek. Na de training ontvang je het MZ Services deelnamebewijs.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor ambtelijk secretarissen die zich willen ontwikkelen in het schrijven van adviesbrieven.

Door wie

Deze training wordt verzorgd door een van onze specialisten met veel kennis en ervaring van het werk van de ambtelijk secretaris.

Plaats en tijd

Deze training bestaat uit één dagdeel. De datum wordt na jouw inschrijving in overleg vastgesteld. Zo kunnen we in samenspraak een datum en locatie vaststellen. De training kan plaatsvinden op een van onze kantoren in Den Haag, Tilburg, Zwolle of Born, of online. Deze training is vanaf drie deelnemers incompany of als maatwerktraining mogelijk.

Prijs

We bieden deze trainingen aan voor het tarief van €190,- per dagdeel per deelnemer. Dit is het door de SER vastgestelde tarief voor open inschrijvingen voor 2022. Het bedrag is exclusief btw en accommodatiekosten.

Inschrijven

  • UW GEGEVENS

Is deze training toch niet helemaal iets voor je? Bekijk dan nog eens het overzicht met alle trainingen.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.