2019 en 2020 voor MZ Services

17 december 2019

Ook 2019 ging weer lekker vlot voorbij, maar wij hebben niet stil gezeten. We sommen graag het resultaat even voor je op. Maar nog belangrijker – we nemen je mee in de plannen die we in 2020 hebben!

2019 ging als een raket

We hebben in 2019 bijna 300 ondernemingsraden geholpen met de medezeggenschap in hun organisatie. En we hebben niet alleen op vraag hard gewerkt om jouw OR te helpen. Met onze 68 blogs hebben we dit jaar iedere week onze expertise gedeeld zodat de medezeggenschap in Nederland steeds een stukje slimmer wordt. Je vindt ze allemaal terug op onze LinkedIn-pagina.
Heb je ze niet allemaal gehad, mis de blogs voor 2020 niet, we sturen ze je graag in onze nieuwsbrief.

2019 in cijfers

  • 50 adviestrajecten, waaronder: 15 fusies, 13 overnames, 11 reorganisaties en 3 arbeidsvoorwaardentrajecten
  • 15 open trainingen
  • 2 trainingen aan European Works Councils
  • 200 maatwerktrainingen
  • 68 blogs
  • 20 nieuwsbrieven
  • 4 whitepapers
  • 5 MZ Café’s voor ambtelijk secretarissen
  • 6 OR Platforms voor ondernemingsraden

Wat brengen we je in 2020

We hebben het druk! De medezeggenschapswereld is in beweging en ondernemingsraden uit alle sectoren weten ons heel goed te vinden. In 2019 zijn daar verschillende grote organisaties als KLM, Rabobank en Swinkels Family Brewers bij gekomen. Om het team op volle sterkte te houden hebben we onlangs een vacature geplaatst en met resultaat; het blijft nog even spannend maar in 2020 stellen we graag een nieuwe MZ topper aan je voor!

Ook onze expertise blijven we met jullie delen. Verwacht veel nieuwe blogs, whitepapers en trainingen over alle onderwerpen waar jullie als ondernemingsraad mee te maken hebben. We organiseren MZ Cafés, OR Platformen en natuurlijk ons Hap Stap Festival op 7 februari.

Organisatieontwikkeling

We merken steeds vaker dat ondernemingsraden en bestuurders beiden vanuit hun eigen rol in samenwerking de organisatie succesvoller willen maken. Wat de werkgever vraagt van de organisatie is vaak ook wat de ondernemingsraad als opdracht voelt. Denk aan gelukkige en betrokken medewerkers en een gezonde organisatie in cijfers maar ook aan de ‘zachte’ kant. Dat vraagt wat aanpassing aan de organisatiekant, maar ook aan de zijde van de medewerker.  En laat dat nu net de expertise van MZ Services zijn. We introduceren de MZ klimaattest én in 2020 ontwikkelen we dienstverlening om het organisatieklimaat te optimaliseren. Binnenkort vertellen we je hier graag meer over! Kun je niet wachten, weet ons dan te vinden.

We maken inzichtelijk wat veel werkgevers maar ook ondernemingsraden bezighoudt: hoe creëren we als organisatie een klimaat waarin medewerkers eigenaarschap kunnen tonen, betrokken en bevlogen zijn en we daardoor het aanwezige potentieel optimaal benutten?
Maarten Pieké
Maarten Pieké
Heb je tips of complimenten voor ons over het afgelopen jaar? We horen het graag!
×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.