Vergroot jouw persoonlijke effectiviteit als ambtelijk secretaris

Door Susanty Nap

Hoe jij bent en overkomt is als ambtelijk secretaris van essentieel belang bij het overbrengen van de boodschap. Jij bent jouw sterkste middel. Zet jezelf daarom effectief in. Daar past geen standaard training bij. Bij MZ Services kijken we tijdens een intakegesprek naar wat jij nodig hebt in het vak en wat je nog wilt leren. Hieruit volgt een leergang op maat.

Communiceren kun je leren

Als ambtelijk secretaris wil jij natuurlijk het liefst dat ondernemingsraden jouw advies overnemen. Dat bereik je niet door een dominante positie in te nemen, alsof je zelf OR-lid bent. Evenmin door betuttelend te zijn. Beter is het om een gezamenlijk doel na te streven. Ik leer je graag hoe je zoveel mogelijk aansluiting vindt, zonder dat een OR zich bedreigd voelt. Zij hebben tenslotte het laatste woord.

Wij werken regelmatig samen met ons zusterbedrijf ABGL om ambtelijk secretarissen te plaatsen bij een ondernemingsraad die bij hen past.

Meer inzicht in jouw communicatie

Jouw persoonlijkheid is jouw grootste kracht als ambtelijk secretaris. Ook als de communicatie met de OR niet tot botsingen leidt, is het daarom nuttig om te weten wat jouw sterke en jouw zwakke punten zijn. Jouw rol is tenslotte een lastige: eigenlijk is de ondernemingsraad jouw opdrachtgever. Het is voortdurend zoeken naar hoe je jouw opdrachtgever tevreden houdt en je tegelijkertijd jouw expertrol laat gelden. Tijdens de training help ik je daarbij.

Goede argumentatie

Als jij stevig in je schoenen staat, emoties niet de overhand laat nemen en goede argumenten aandraagt, is de kans groter dat een OR jouw advies overneemt. Met een TMA-talentenanalyse onderzoeken we welke competenties van jou het best te ontwikkelen zijn. Zo verbeter je jezelf in zaken waar je al goed in bent, in plaats van te trekken aan competenties die minder zijn ontwikkeld. Dat geeft energie.

Onze training voor ambtelijk secretarissen is altijd op maat. Nieuwsgierig naar een voorstel voor jou?

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.