Maak kennis met adviseur en trainer Arnoud Gazan

05 maart 2018

Arnoud Gazan is een man met een missie. Voor hem betekent medezeggenschap een middel dat toegankelijk en functioneel moet zijn voor elke medewerker in de organisatie. De rol van de ondernemingsraad is hierbij volgens hem essentieel. Hij vertelt jullie graag waarom. Maak kennis.

Participatieve medezeggenschap

Arnoud Gazan helpt ondernemingsraden het beste uit medezeggenschap te halen

Medezeggenschap optimaal benutten en toegankelijk maken voor elke werknemer. Dat is waar Arnoud Gazan zich mee bezighoudt. “Ik leer OR-leden hoe zij, in samenwerking met medewerkers, zo goed mogelijk bijdragen aan de organisatiedoelen”, vertelt de adviseur-trainer enthousiast. “De aandacht gaat uit naar zaken die anders of beter kunnen én het behouden of versterken van zaken die al goed lopen. De essentie van medezeggenschap is immers om mensen goed te betrekken bij hun werk.”

Het beste uit jezelf en organisatie halen

De drijfveer van Arnoud Gazan is om het beste uit jezelf én de organisatie te halen. Dat betekent vooral denken in mogelijkheden en in termen van win-win-win. “Alles staat in onderlinge verbinding met elkaar. Ik stimuleer ondernemingsraden en hun overlegpartners om situaties vanuit een holistische visie te benaderen. Zo haal je het beste uit jezelf en uit elkaar. En daarbij is het behalen van doelen niet het enige waar ik op let. ”

De reis is belangrijker dan de bestemming

Focus op doelen geeft richting en zegt iets over voortgang. Toch is het volgens Arnoud Gazan niet het enige dat belangrijk is. “Ik vind het spelen van de wedstrijd belangrijker dan de focus op het scorebord. Verliezen is natuurlijk nooit fijn, maar als je met hart en ziel gespeeld hebt, geeft dat vaak toch meer voldoening dan een wedstrijd winnen met slap spel. Bovendien is het leuker om naar te kijken.”

Inzet is de focus van Arnoud Gazan

Inzet is daarom een belangrijk onderdeel van alle trainingen van onze kersverse trainer. “Ik heb liever dat ondernemingsraden weten dat ze alles eruit hebben gehaald wat erin zat, ook al hebben ze hun einddoel niet gered dan dat ze de de doelen halen, maar zichzelf en anderen niet hebben uitgedaagd om te groeien.”

Jezelf serieus nemen als OR

Arnoud Gazan vervolgt: “Belangrijker is dus dat je jezelf serieus neemt. Jij hebt waarschijnlijk veel meer potentie dan je je realiseert. Denk aan jouw inzet, je bereidheid het werk goed voor te bereiden, je openstellen voor andere invalshoeken en inzetten van kwaliteiten en noem maar op. Door je hierop te concentreren ga je constructiever te werk, heb je meer plezier in het OR-werk en vergroot je de kans dat de bestuurder en medewerkers naar je luisteren.”

Oefening baart kunst en daarom helpt Arnoud Gazan jouw ondernemingsraad graag vooruit met een praktische training. 
×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.