Start de dialoog met de achterban. Nu echt!

14 januari 2020

Door: Maarten Pieké

De ideeënbus, het speciale mailadres of een inloopspreekuur: OR’en doen verwoed pogingen om de dialoog aan te gaan met de achterban. Maar als we heel eerlijk zijn, werkt eigenlijk niets echt goed. CouncilWise brengt hier verandering in. Deze tool maakt van jouw speerpunten online clickbait dat collega’s niet kunnen weerstaan. 

Vergroot jouw meerwaarde

Maarten PiekéWanneer jij advies geeft aan de bestuurder is het wel zo fijn om daarbij de aantoonbare back-up van jouw collega’s te hebben. Dat geeft een advies meer waarde dan wanneer jullie er met alleen de OR-leden op broeden. Met CouncilWise start je het gesprek, online welteverstaan. Stel jouw collega’s een vraag met deze tool én laat hen op elkaars antwoorden reageren. Zo weet je precies welke mening het meest leeft in de organisatie. 

Deze laagdrempelige methode maakt dat je zelfs informatie uit de moeilijk te bereiken onderstroom van de organisatie ophaalt.

Speel in op nieuwsgierigheid

Als één ding mensen triggert, dan is het nieuwsgierigheid. En laat deze tool daar net op inspelen. Wanneer je jouw mening geeft (en alleen dan), krijg je prompt daarna de meningen van anderen te zien. Anoniem natuurlijk. Hier mag je weer op reageren en zo is de reflectieve dialoog met de achterban gestart. Aan het einde van de rit presenteert CouncilWise je de meest gelegde verbanden en meningen. Appeltje-eitje. 


Koffieautomaatpraat 2.0

De tool is geen eenrichtingsverkeer, maar draait echt om de dialoog. De vragen beantwoordt de achterban in een vrij in te vullen antwoordveld, in plaats van met a, b, of c. Hierdoor ontstaat niet alleen meer betrokkenheid en verbinding, maar inspireren collega’s elkaar ook nog eens met hun mening. Dat betekent interessante gesprekken bij de koffieautomaat. Doen jullie mee? 

CouncilWise is een laagdrempelige, online snelweg naar meer betrokkenheid in de organisatie. MZ Services helpt je graag om deze tool breed in te zetten. Vraag ons gerust om meer uitleg.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.