Effectief trainen met de serious game

02 april 2019

Door: Charlotte van Beek

We beginnen er al vroeg mee: spelenderwijs leren. Want dat maakt het leren leuker en daarnaast ook effectiever! En MZ Services is ervan overtuigd dat spelen echt niet alleen voor kinderen is. Dus waarom zou je dit dan ook niet tijdens je OR-training toepassen?

Even serieus …

Tegelijkertijd wil je wel een serieuze OR-training, want je moet de investering ook kunnen verantwoorden. Met de serious game wordt iedereen bloedfanatiek om het maximale aantal punten te halen. De tijd vliegt, terwijl je de kennis van de ochtend direct in de praktijk brengt. Want jouw OR gaat een optimaal medezeggenschapsproces creëren en dit in de praktijk oefenen met een trainingsacteur als bestuurder.

Haal het maximale uit je training

Sommige ondernemingsraden moeten veel moeite doen om op training te gaan. Om goedkeuring te krijgen voor het budget bijvoorbeeld, of om alle OR-leden bij elkaar te krijgen. Wanneer het je gelukt is om de OR-training goed en wel in de agenda’s te krijgen, wil je ook het maximale resultaat. Met de serious game is er absoluut geen mogelijkheid om onderuitgezakt af te haken of even je werkmail bij te werken. Iedereen gaat vol aan de bak!

De spelregels

Je vergaart punten door slim en effectief te handelen. De scores worden uitgedeeld door de acteur en de trainer. Waarop jullie punten verdienen, ligt aan het doel dat jullie voor ogen hebben. Het spelen van een serious game is namelijk maatwerk voor iedere organisatie. Lees je alvast in met de handleiding van de serious game.

Nieuwsgierig naar deze manier van trainen?

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.