Maak kennis met OR-adviseur en -trainer Elaine Stevens

21 februari 2020

Elaine Stevens kent alle in’s en outs van de OR. Een flinke dosis praktijkervaring in combinatie met veel inhoudelijke kennis maakt haar de geschikte trainer en adviseur voor jouw OR.

Elaine StevensVan OR-lid naar voorzitter

Na een korte periode als lid betrokken te zijn bij de OR van haar vorige werkgever, werd Elaine Stevens de OR-voorzitter. Ze begeleidde de organisatie tijdens een fusie met een sterk adviserende rol. Een nevenfunctie, maar die bleek haar op het lijf geschreven. Bij MZ Services breidt ze die graag nog verder uit als trainer en adviseur. Zodat samenwerking tussen OR, bestuur en achterban na haar bezoek nog beter verloopt.

Ubuntu

Een beleid op het bureau van medewerkers leggen werkt niet volgens Elaine. Zij richt zich liever op de menselijke kant van besluitvorming. Tijdens haar studie Public en Development Management in Zuid-Afrika omarmde ze de humanistische filosofie Ubuntu die volgens haar prima toepasbaar is binnen iedere OR. 

Vrij vertaald betekent Ubuntu: ik ben omdat wij zijn. Zo geldt dat natuurlijk voor iedere organisatie. Het zou niet groeien en zelfs niet functioneren, zonder de juiste mensen op de goede plekken. “We zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik zie meerwaarde in het peilen van verschillende betrokkenen bij iedere uitvoering. Alleen zo krijg je loyaliteit.”

Met een economische kijk alleen kom je er niet. OR is mensenwerk, daarom kijk ik naar wat ieder teamlid nodig heeft. Zo komen we samen tot een prachtige samenwerking waar de organisatie beter van wordt.

Energieke training

Twee dagen lang informatie zenden werkt niet vindt Elaine. “Ik verweef in de training ook graag een stukje teambuilding, gebruik humor en betrek de deelnemers. Dit doe ik met veel energie. Dat heeft direct invloed op de groep.” Het liefst betrekt Elaine actuele cases in de trainingen zodat je doelgerichte en ook zeer praktisch leert.

Meer weten over Elaine?

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.