Mensen samenbrengen: de missie van Paul Smarius

Vanaf april is Paul Smarius de nieuwe adviseur-trainer bij MZ Services. Hij is ervan overtuigd dat een ondernemingsraad en een bestuurder dezelfde belangen hebben. “Ik breng ze graag dichter bij elkaar, daar word ik enthousiast van.” Hoe hij dat doet? Paul vertelt.

Dezelfde belangen

“Door een gebrek aan communicatie ontstaat vaak frictie tussen een ondernemingsraad en een bestuurder. En dat terwijl ze eigenlijk dezelfde belangen hebben. Of je nu werknemer of werkgever bent, je wilt het beste voor je bedrijf. Door verschil van inzicht of een gebrek aan bewustwording van je rol gaat dat mis. Zeker in mijn vorige werk als advocaat heb ik dat vaak gezien. Sommige zaken konden worden voorkomen door veel eerder in het proces de dialoog aan te gaan. Ik word enthousiast van het samenbrengen van twee partijen in een dynamische relatie. ”

 

“De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, combineren met het geven van trainingen en adviseren: dat vind ik erg interessant.”
Paul Smarius

Pauls loopbaan

Pauls interesse in het recht was er altijd al. Een studie rechten was dan ook een logische keuze voor hem. Hij studeerde een tijdje in Engeland en ging uiteindelijk aan de slag als advocaat. Zo maakte hij kennis met arbeidsrecht in de breedste zin van het woord, van collectief arbeidsrecht tot individuele ontslagzaken. Maar vooral het onderwerp medezeggenschap wekte zijn interesse.  

Bij YSE in Utrecht maakte hij kennis met projectmanagement en consultancy. Een volgende logische stap was een plek waar hij al zijn kennis kon combineren. Die vond Paul bij MZ Services. “De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, combineren met het geven van trainingen en adviseren: dat vind ik erg interessant.”  

Aan de slag

“Bij MZ Services was er direct een prettige, open sfeer. Ook merkte ik dat iedereen er inhoudelijk bijzonder goed op de hoogte was.” Paul ging direct aan de slag. “In mijn eerste twee weken haakte ik al twee keer aan bij een training. Dat beviel supergoed. Die dagen vlogen voorbij.” 

“De ambitie voor de komende maanden is om zo veel mogelijk aspecten die samenhangen met medezeggenschap aan te raken. Veel kennis opdoen, me verder ontwikkelen als adviseur-trainer en me te richten op procesbegeleiding. Het zwaartepunt van MZ Services ligt nu bij het trainingsaspect. De komende periode zal het advieswerk meer gewicht krijgen; daarbij sta ik graag vooraan.”  

Paul brengt mensen samen.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.