OR Bosch Transmission Technology: “Patrick was professioneel en geduldig”

De OR van Bosch Transmission Technology in Tilburg wilde zijn kiesstelsel aanpassen. Omdat OR-lid Sudesh Rahim al eerder naar tevredenheid een WOR-training van MZ Services volgde, nam hij contact op. In twee dagdelen begeleidde Patrick Hüngens van MZ Services Sudesh en de rest van de OR naar een concreet voorstel. Dit kunnen zij overdragen aan de nieuwe OR. “Patrick stond onze grote groep collega’s, met veel verschillende meningen en verwachtingen, erg goed bij.”

Sudesh Bosch

Aanpassen kiessysteem OR

Sudesh Rahim van Bosch Transmission Technology had een concrete vraag aan MZ Services. “We wilden begeleiding bij het aanpassen van ons kiessysteem. Onze huidige vorm riep namelijk veel vragen op bij medewerkers.” Patrick Hüngens paste het beste bij deze opdracht en werd aan de OR van Bosch Transmission Technology gekoppeld. “Hij heeft veel specialistische kennis over verkiezingen”, vertelt Sudesh. “Patrick heeft veel ervaring als trainer en is op de hoogte van laatste (wettelijke) ontwikkelingen.”

“Patrick stond ons bij als moderator”, aldus Sudesh. “Hij maakte meteen duidelijk dat hij onafhankelijk was en alleen het proces bewaakte.” De eerste dag stond in het teken van kennismaken en het inleiden van het probleem. “We werden verdeeld in twee groepen en moesten alle voor- en nadelen opsommen van ons huidige kiesstelsel. Want hoewel we de nadelen moeilijk konden uitleggen aan medewerkers, wilden we ook de voordelen niet vergeten. Omdat we de kieslijst zelf samenstellen, kunnen we bijvoorbeeld nu mensen met veel ervaring of kennis bewust ‘in huis houden’.”

Training toegespitst op de OR en het bedrijf

De eerste dag keek Patrick samen met de OR ook naar de regelgeving en naar voorbeelden van andere bedrijven. Sudesh: “Hier leerden we veel van. Wij zijn een grote multinational en werken met verschillende ploegendiensten en diverse afdelingen. Dat vraagt om een specifieke en passende oplossing. Patrick begreep dit en dacht met ons mee. Na een brainstorm brachten we alle ideeën in kaart.”

Over Bosch Transmission Technology B.V.

Bosch Transmission Technology is marktleider op het gebied van de ontwikkeling en massafabricage van duwbanden voor de continu variabele transmissie (CVT). Sinds de start in 1972 is continu geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de duwband. Inmiddels is het bedrijf verantwoordelijk voor tal van innovaties op CVT-gebied. Het bedrijf is onderdeel van de ‘Mobility Solutions Business Sector’ van Bosch Group.

Veel discussies

Op de tweede trainingsdag werden de puntjes op de i gezet. “We hakten knopen door om tot een concreet voorstel te komen voor een nieuwe vorm van verkiezingen. Dit leverde veel discussies op; sommige leden hebben moeite met bepaalde veranderingen. Deze gesprekken verliepen soms moeilijk, maar Patrick gaf iedereen de tijd om zijn ideeën te bespreken. Ook greep hij op tijd in; dat was erg fijn – en nodig! Aan het einde van de dag kwamen we tot een passend voorstel dat we kunnen overdragen aan de nieuwe OR.”

De OR van Bosch Transmission Technology bestaat uit vijftien mensen uit veel verschillende disciplines. Sudesh: “We zijn geen makkelijke groep. Het kost vaak veel tijd om concessies te doen. In het verleden hadden sommige trainers daar moeite mee, maar Patrick is professioneel, geduldig en voelt de groep echt aan. Hij gebruikt heldere taal en is oplossingsgericht. Patrick gaf de training op een informele manier, met een grapje tussendoor, maar is wel formeel en duidelijk als het nodig is.”

Bijna alle OR-leden tevreden

Of de OR van Bosch Transmission Technology de trainingen van MZ Services aanraadt? Sudesh: “Ja, zeker. We hebben de training geëvalueerd en bijna alle OR-leden waren tevreden. Na twee dagen waren we ongeveer voor 80% rond met ons vraagstuk, dus we adviseren onze nieuwe OR ook zeker om de hulp van MZ Services nog een keer in te roepen.”

Ook hulp nodig bij een specifiek OR-vraagstuk?

Neem contact op met MZ Services

 

Benieuwd naar andere referenties?

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.