Wnra workshop

11 juli 2018

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: per 1 januari 2020 treedt de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren WNRA) in werking. Misschien denk je dat daarmee de huidige ambtenaren op dat moment de ambtelijke status verliezen. Maar dat is niet zo.

Arbeidsovereenkomst

Het ‘enige’ dat verandert is dat ambtenaren vanaf die datum komen te vallen onder het ‘gewone’ burgerlijke arbeidsrecht. Dat betekent: geen ambtelijke aanstelling meer, maar een arbeidsovereenkomst en geen arbeidsvoorwaardenregeling meer maar een echte CAO.

Rol van de OR bij WNRA

Je zou kunnen denken dat deze operatie dus best meevalt en je kunnen afvragen waar alle ophef om begonnen is. Zoals dat met veel zaken is die op het oog relatief eenvoudig lijken: achter de facade speelt zich een complex proces af, waarbij allerlei discussies gevoerd, keuzes gemaakt en beslissingen genomen moeten worden. Een belangrijk deel van die discussies, keuzes en beslissingen speelt zich af binnen de politiek en aan landelijke overlegtafels. Echter, de uitwerkingen en de effecten zullen vooral lokaal gevoeld gaan worden. En daar komt de rol van de OR in beeld.

Workshop

MZ Services organiseert workshops voor OR-leden (en geïntereseerde GO-leden en P&O’ers) over dit thema. Uiteraard zoomen we in op de betekenis en de gevolgen van de WNRA, maar daarnaast staan we ook stil bij de mogelijke scenario’s die zich kunnen gaan voltrekken en de rol die OR’en daarbij kunnen krijgen. En dat er voor de OR zaken gaan veranderen na 1 januari 2020 en mogelijk al daarvóór is een ding dat zeker is!

Volg de workshop dichtbij!

De workshops worden georganiseerd dicht bij jou in de buurt. Sterker nog: als je dat wilt komen we naar je toe. We stellen daarbij twee voorwaarden: namelijk dat er een ruimte beschikbaar is en dat je voor minimaal 6 deelnemers zorgt. Deze deelnemers mogen mensen uit je eigen organisatie zijn, maar natuurlijk ook collega’s uit andere overheidsorganisaties in de buurt. Dat laten we aan jullie over!

Kennis WNRA up to date

De kosten voor deze workshop bedragen € 250,- per deelnemer, voor elke tweede en volgende deelnemer uit dezelfde organisatie rekenen we een korting van € 50,-. Zij betalen dus € 200,-. De workshop duurt ongeveer 3 uur. Datum en tijd plannen we in overleg. Na afloop ben je helemaal op de hoogte van de actuele stand van zaken en weet je wat de OR kan (moet?) doen om op 1 januari 2020 niet voor verrassingen te komen staan!

Boek een workshop WNRA

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.