MZ Services geeft advies aan jouw OR

06 december 2016

Gerard Veldhuis schakelt MZ Services regelmatig in voor advies aan zijn OR. Lees in dit artikel hoe de coaches zijn ondernemingsraad vooruit helpen.

Wanneer de OR een initiatiefvoorstel uitbrengt, is het soms fijn als een deskundig stel ogen meekijkt. Gerard Veldhuis, voorzitter van de ondernemingsraad van stichting Werken in Losser, maakte al meermalen gebruik van inhoudelijk advies en trainingen voor zijn OR. “MZ Services valt niet terug op standaard trainingen en methodes, maar levert maatwerk advies.”

U vraagt, wij draaien

De ondernemingsraad van Gerard Veldhuis bracht een voorstel uit om de sociale werkvoorziening naar haar gemeente over te hevelen. Nu zit deze namelijk honderd kilometer verderop. “Met een goede onderbouwing is het gemakkelijker de handen op elkaar te krijgen voor een plan. MZ Services bewees in het verleden al meermalen vakkundig te werk te gaan. Ze leveren snel wanneer dat nodig is en dat werkt erg prettig.”

Een eigen standpunt innemen

De OR van stichting Werken in Losser vond het belangrijk dat het initiatiefvoorstel niet doorspekt was met de stem van de voorzitter, maar de visie van de OR zou uitdragen. Gerard Veldhuis schakelde adviseur Susanty Nap in, van wie hij in het verleden al vaker trainingen volgde. “Susanty is een uitstekende coach. Ze helpt ons om een standpunt te formuleren in onze eigen woorden.”

Financieel advies voor de OR

Patrick Hüngens werd ingezet om het document financieel en organisatorisch te onderbouwen. “De cijfers hadden we, maar het is een kunst om deze op gefundeerde wijze te noteren. Patrick heeft het tekstuele en cijfermatige inzicht om onze boodschap duidelijk te verwoorden aan de opdrachtgever.”

Motiveren

Het persoonlijke karakter van de dienstverlening van MZ Services geeft voor Gerard Veldhuis steeds weer de doorslag. “Ze weten mensen te raken en te enthousiasmeren. Ik doe dit werk al zestien jaar, maar veel van de leden in mijn ondernemingsraad zijn nieuw. MZ Services past zijn toon direct aan op de persoon die tegenover hen staat. De coaches geven ons de informatie die we nodig hebben en zorgen voor een gezamenlijk doel binnen de OR.” 

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.