Het BeterBoek wijst kinderen de weg in het ziekenhuis

04 december 2019

Een ziekenhuisopname is altijd heftig, maar als kind maakt het vaak nog meer indruk. Daarom sponsort MZ Services het BeterBoek, een initiatief van onze klant Catharina Ziekenhuis. Dit kleurrijke boekje helpt kinderen van 6 tot 10 jaar zich voor te bereiden op de tijd in het ziekenhuis en geeft ouders houvast om een gesprek met hun kroost aan te gaan.

Herinneringen vastleggen

In het BeterBoek vinden we onder meer een Dapper Diploma, diverse spelletjes en kindvriendelijke verhaaltjes. Didi Verhagen, directeur van MZ Services: “Er wordt ook aandacht besteed aan de verwerking van het kind. Zo zijn er ‘dagboekvragen’ die je mag invullen. Denk aan: welke knuffel heb jij meegenomen? Of: heb je pijn? Zo kunnen kinderen later nog eens terugkijken op deze periode.” 

Een mooie bijdrage

Didi: “De fantasie van een kind is meestal erger dan de werkelijkheid. Het BeterBoek neemt een stukje van die angst weg. Toen de ondernemingsraad van het Catharina Ziekenhuis vroeg of we wilden sponsoren, hoefden we niet lang na te denken. Het voelt als een eer dat MZ Services aan zo’n mooi doel mag bijdragen en we zo iets terug kunnen doen voor onze opdrachtgever.” 

MZ services is trotse drager van het keurmerk

Keurmerk BeterBoek CZE

De kinderafdeling van het Catharina Ziekenhuis zet zich in om een ziekenhuisopname zo comfortabel mogelijk te maken. Het BeterBoek is hier een onderdeel van.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.