4 voordelen van een trainingslocatie buiten de deur

Als OR-lid lijkt het misschien het meest makkelijk om een training in huis te doen, maar een trainingslocatie buiten de deur biedt veel voordelen. MZ Services zet ze voor je op een rij. Doe er je voordeel mee.

Voordeel 1 – je neemt afstand van jouw dagelijkse werk

Jouw rol als OR-lid is anders dan die van jou als medewerker. Waar je in de ondernemingsraad strategisch naar de organisatie kijkt, ben je als werknemer juist vaak met uitvoerende taken bezig. Door fysiek afstand te nemen van jouw werkplek, wordt het mentaal ook gemakkelijker om deze twee rollen te scheiden.

Voordeel 2 – ongestoord werken

Als je midden in een training zit, wil je niet worden gestoord door collega’s die ‘nog even snel’ een vraag hebben. Op een plek buiten de deur kun je in alle rust en privacy aan het werk met je OR-team. Ook fijn: in tegenstelling tot bij jullie op het kantoor hoef je je niet bezig te houden met randzaken als catering.

 

Tip: zorg dat de trainingslocatie goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en genoeg parkeergelegenheid heeft.

Voordeel 3 – je stimuleert de creativiteit

Laat je inspireren door de natuur. Een trainingslocatie in het groen stimuleert de creativiteit. Maak tussen de middag een lekker ommetje in het bos of maak een strandwandeling: wat jullie fijn vinden.

 

Waai uit op het strand bij Zandpaviljoen Pier 7

Voordeel 4 – het groepsgevoel wordt versterkt

Als OR-collega’s zijn jullie geen team dat dagelijks met elkaar werkt. Het is daarom fijn om aandacht te besteden aan teambuilding. Op een externe trainingsplek ga je uit de comfortzone en heb je de tijd en ruimte om je helemaal te richten op elkaar. Een investering waar je de hele zittingstermijn de vruchten van plukt.

Is jouw OR toe aan een training op een inspirerende locatie?

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.