Update MZ Services en het coronavirus

17 maart 2020

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. MZ Services wordt vanzelfsprekend ook geconfronteerd met de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de gevolgen daarvan voor ondernemingsraden en organisaties.

Ondersteuning op afstand

Al langer hanteren wij de richtlijnen ten aanzien van bijeenkomen in groepen en het beperken en onthouden van sociale contacten. De gezondheid van onze deelnemers en collega’s nemen wij heel serieus en iedereen bij MZ Services neemt de maatregelen omtrent hygiëne en gezondheid. Dat betekent dat wij vanuit huis werken en op afstand ondersteuning bieden. In urgente gevallen geven wij nog steeds trainingen, zonder handdruk bij binnenkomst.

Ondanks dat onze bewegingsvrijheid nu beperkt is, blijven we onze klanten volop ondersteunen. Al onze adviseurs zijn beschikbaar voor advisering, het beantwoorden van korte vragen en/of het sparren via een (video)call. Daarnaast werken we hard aan het organiseren van enkele webinars voor OR-leden. Daar houden we je van op de hoogte! 

De rol van de OR bij maatregelen

We zien dat ondernemingsraden ook geconfronteerd worden met de gevolgen van het coronavirus binnen hun eigen organisatie. Dit is iets waarin je als OR een formele rol speelt als het gaat om arbeidsomstandigheden en/of ziekteverzuim. Denk aan maatregelen als werktijdverkorting.

Mocht je over de gevolgen van het coronavirus en daarmee samenhangende maatregelen in jouw organisatie vragen hebben óf heb je andere zaken hebben die je graag met ons wil bespreken, neem gerust contact met ons op. Wij zijn gewoon aan het werk en bereikbaar op onze 06’s of via 013-4676597.

Respect voor de mensen in de zorg

Tot slot nog even dit: veel van onze klanten komen uit de zorgsector en ook in de veiligheidsregio’s en GGD’en zijn verschillende van onze relaties werkzaam. Een shout out naar al deze medewerkers die nu klaar staan voor ons allemaal en zo hard werken om de gevolgen van het coronavirus tot een minimum te beperken! Dank en succes gewenst de komende periode!

Ook deze situatie laat ons zien waar we in geloven: samenwerken met een focus op het gezamenlijk belang leidt tot betere resultaten.  

Didi Verhagen
Vragen? Bel ons. We zijn gewoon bereikbaar zoals je van ons gewend bent. We komen alleen nu even niet langs. 
×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.