Home > Training > Instemmingsbrieven tot in de details

Instemmingsbrieven tot in de details

Het schrijven van goede instemmingsbrieven is soms best lastig, zelfs voor ambtelijk secretarissen. We zien in de praktijk dat een instemmingsbrief soms zo kort maar krachtig is dat het enkel ‘we zijn akkoord’ of ‘de OR stemt in’ bevat. Echter, het instemmingsrecht is een bijzondere bevoegdheid en dat maakt dat zorgvuldig opgestelde brieven belangrijk zijn. Niet alleen als boodschap voor de WOR-bestuurder zelf, maar ook voor toekomstige nieuwe OR-leden. Zij moeten kunnen terugvallen op de inhoud van  instemmingsbrieven wanneer instemmingsplichtige onderwerpen in de toekomst weer aan de orde komen.

Resultaat

Na deze training heb je inzicht in de opbouw van instemmingsbrieven en heb je de vaardigheid verder ontwikkeld om voor de OR (concept) instemmingsbrieven op te stellen. In deze training bespreken we ook de procedures rondom artikel 27 en werken we met jouw eigen casuïstiek. Na de training ontvang je het MZ Services deelnamebewijs.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor ambtelijk secretarissen die zich willen ontwikkelen in het schrijven van instemmingsbrieven.

Door wie

Deze training wordt verzorgd door een van onze specialisten met veel kennis en ervaring van het werk van de ambtelijk secretaris.

Plaats en tijd

Deze training bestaat uit één dagdeel. De datum wordt na jouw inschrijving in overleg vastgesteld. Zo kunnen we in samenspraak een datum en locatie vaststellen. De training kan plaatsvinden op een van onze kantoren in Den Haag, Tilburg, Zwolle of Born, of online. Deze training is vanaf drie deelnemers incompany of als maatwerktraining mogelijk.

Prijs

We bieden deze trainingen aan voor het tarief van €190,- per dagdeel per deelnemer. Dit is het door de SER vastgestelde tarief voor open inschrijvingen voor 2022. Het bedrag is exclusief btw en accommodatiekosten.

Inschrijven

  • UW GEGEVENS

Is deze training toch niet helemaal iets voor je? Bekijk dan nog eens het overzicht met alle trainingen.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.