Home > Training > Instemmingsbrieven tot in de details

Instemmingsbrieven tot in de details

Het schrijven van goede instemmingsbrieven is soms best lastig, zelfs voor ambtelijk secretarissen. We zien in de praktijk dat een instemmingsbrief soms zo kort maar krachtig is dat het enkel ‘we zijn akkoord’ of ‘de OR stemt in’ bevat. Echter, het instemmingsrecht is een bijzondere bevoegdheid en dat maakt dat zorgvuldig opgestelde brieven belangrijk zijn. Niet alleen als boodschap voor de WOR-bestuurder zelf, maar ook voor toekomstige nieuwe OR-leden. Zij moeten kunnen terugvallen op de inhoud van  instemmingsbrieven wanneer instemmingsplichtige onderwerpen in de toekomst weer aan de orde komen.

Resultaat

Na deze workshop heb je inzicht in de opbouw van instemmingsbrieven en heb je de vaardigheid verder ontwikkeld om voor de OR (concept) instemmingsbrieven op te stellen. Bij deze workshop bespreken we ook de procedures rondom artikel 27 en werken we met jouw eigen casuïstiek. Na de workshop ontvang je het MZ Services deelnamebewijs.

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor ambtelijk secretarissen die zich willen ontwikkelen in het schrijven van instemmingsbrieven.

Door wie

Deze workshop wordt verzorgd door een van onze specialisten met veel kennis en ervaring van het werk van de ambtelijk secretaris.

Plaats en tijd

Deze workshop bestaat uit één dagdeel en vindt in principe plaats in (de regio) Utrecht – tenzij anders overeengekomen met de deelnemers – op 22 april 2020 van 12.30 uur – 16.30 uur. Uiteraard is deze training ook incompany of online en als maatwerktraining mogelijk.

Prijs

We bieden deze trainingen aan voor het tarief van €190,- per dagdeel. Dit is het door de SER vastgestelde tarief voor open inschrijvingen voor 2020. Het bedrag is exclusief btw en accommodatiekosten.

Inschrijven

  • UW GEGEVENS

Is deze workshop toch niet helemaal iets voor je? Bekijk dan nog eens het overzicht met alle workshops.