Digitale OR-verkiezingen: ook jullie moeten eraan geloven

Door Susanty Nap

Waar grotere organisaties vaak al digitale OR-verkiezingen uitschrijven, gaan kleine spelers nog met rood potlood in de aanslag naar het stemlokaal. Maar zeg nou zelf: is dat niet hopeloos ouderwets? Ik bedoel, we pinnen tegenwoordig zelfs met onze telefoon. Toch stemmen we nog steeds op papier. Dat kan beter. Ik geef jullie graag vier redenen om over te stappen op digitale OR-verkiezingen.

Reden 1: het is minder foutgevoelig

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Daar kun je niets aan doen en het is erg vervelend op het moment dat alle stemmen opnieuw moeten worden geteld. Gelukkig voor jou maken computers geen fouten.

Reden 2: de achterban stemt gemakkelijker

De meeste OR’en bereiken de achterban te weinig. Maak het collega’s daarom zo gemakkelijk mogelijk om te participeren. Met digitale OR-verkiezingen stemmen zij gewoon vanuit hun bureau of thuis vanaf de bank.

De tool van e-Democracy

MZ Services werkt samen met e-Democracy. Zij ontwikkelden het platform Wiekiesjij?. Hierop schrijft jouw OR gemakkelijk online verkiezingen uit. Daarnaast is er de ruimte om kandidaten te profileren. Zo ondersteunt het platform jullie campagne optimaal. Van iedereen die Wiekiesjij? al gebruikte, geeft 87,5 procent aan het platform opnieuw te gaan gebruiken.

Reden 3: het kost minder tijd

Het opzetten van stemlokalen, tellen van stembiljetten, opnieuw tellen bij fouten: OR-verkiezingen kosten doorgaans enorm veel tijd. Een slimme tool neemt dit werk uit handen en zorgt dat je jouw tijd aan nuttigere zaken kunt besteden.

Reden 4: je laat zien dat je meegaat met de tijd

Veel OR’en hebben een oubollig imago. Tijd om daar mee af te rekenen. Met digitale OR-verkiezingen schud je het stof van je af en laat je zien dat je modern werkt.

Overstappen op digitale OR-verkiezingen is spannend. MZ Services en e-Democracy ondersteunen je daarom volledig bij de implementatie en alles wat daarbij komt kijken.
Maak de juiste keuzes naar de aanloop van jullie OR-verkiezingen. Dat begint al met een goed kiesstelsel. Lees het blog van trainer/adviseur Wieteke Krol hierover.
×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.